Search
Close this search box.
miodrag-djordjevic-sloga
VREME ČITANJA: 2 min

Miodrag Đorđević, najbolji trener Zone Jug u jesenjoj polusezoni

Šef stručnog štaba leskovačke Sloge Miodrag Đorđević izabran je glasovima čitalaca Msporta za najboljeg trenera Zone Jug u prvom delu prvenstva.
Leskovčani su posle ispadanja iz Srpske lige Istok u prvenstvo ušli bez javno izrečenih ambicija. Na neki način se podrazumevalo da će klub takve tradicije da se bori za vrh.
Na poslednja 3 gostovanja klub sa stadiona ispod Hisara doneo je samo bod i tako pogoršao svoju poziciju na tabeli. Sloga je prvi deo sezone završila na 4. mestu, sa 7 bodova zaostatka za jesenjim prvakom iz Žitorađe.
Trener Sloge Miodrag Đorđević, uz zahvalnost čitaocima Msporta na priznanju, ističe da posle perioda stabilizacije očekuje mnogo uspešnije proleće.
Za Slogu je 2022. godina bila turbulentna, ali na kraju se može reći ipak i uspešna. Kako ocenjujete igre i rezultate svog tima u jesenjoj polusezoni?
“Jeste bila turbulentna, ali smo uspeli da stabilizujemo klub psole ispadanja iz lige. Na kraju i jeste bila uspešna. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Možda nam nedostaju 3 ili 4 boda da zadovoljstvo bude potpuno” – rekao je u razgovoru za Msport Miodrag Đorđević, strateg Sloge i najbolji trener Zone Jug u jesenjoj polusezoni.
Šta je na Vas ostavilo najjači utisak tokom prvog dela prvenstva? Da li je neki od timova iznenadio?
“Najjači utisak je činjenica da u ovoj ligi svako svakoga može da pobedi. To daje draž čitavom prvenstvu i najavljuje zanimljivo proleće. Najprijatnije iznenađenje za mene je ekipa Mladosti”.
Kako ocenjujete kvalitet ekipa u Zoni Jug ove sezone? Puno je tu bivših srpskoligaša, pa i drugoligaša, i klubova tradicijom.
“Kvalitet je ujednačen i to se vidi i na terenima i po rezultatima. Ima dosta iskusnih igrača koji donose kvalitet.”
Da li je Sloga mogla više tokom jeseni? Kako ocenjujete rezultate Vašeg tima?
“Zadovoljan sam postignutim posle ispadanja iz Srpske lige. Ne treba zaboraviti činjenicu da smo tokom leta ostali bez celog tima. Zbog toga i imamo razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.
Sloga je bila rasadnik fudbalskih talenata i najuspoešnija škola fudbala i Leskovcu i ovom delu Srbije. Kakva je situacija danas?
“U našoj školi fudbala trenira više od 100 talentovanih dečaka. Nadam se da ćemo uskoro moći da pričamo o nekom novom Lazaru Ranđeloviću, kao i o naslednicima brojnih igrača koje sada gledamo na superligaškim i prvoligaškim terenima.”
Šta navijači mogu da očekuju od Sloge u nastavku prvenstva?
“Navijači od nas mogu da očekuju podmlađivanje tima i napadački fudbal. Sloga i ne zna drugačije. Verujem u lepiu budućnost Sloge i fudbala u Leskovcu” – istakao je u razgovoru za Msport Miodrag Đorđević, najbolji trener Zone Jug u jesenjem delu prvenstva.
Foto: Miloš Stamenković

Možda vas zanima

TABELA zone jug