Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Odluka o jesenjem prvaku Istoka u subotu, ili možda tek u utorak

Zanimljiv vikend na kraju konfuzne jeseni na srpskoligaškom Istoku koji može, ali ne mora da reši pitanje jesenjeg prvaka.
Kolo pre kraja Radnički iz Pirota ima 5 bodova prednosti u odnosu na Dubočicu i 6 više od Budućnosti. Ipak, to ne znači da je pitanje jesenjeg prvaka rešeno.
To je moguće zbog toga što još uvek nije završen kompletan postupak po žalbi Dubočice na utakmicu sa ekipom Budućnosti koja je završena rezultatom 2:2.Podsetimo, ovaj meč 10. kola je odigran 16. oktobra.
Komesar za takmičenje je doneo odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 0:3 za Dubočicu, ali se očekuje konačna odluka Komisije za žalbe koja bi, kako saznajemo, trebalo da bude objavljena u utorak 22. novembra,
Ukoliko ova odluka bude potvrđena, a nepisano pravilo je da će biti, moguće su promene na vrhu tabele. U tom slučaju, ako Dubočica pobedi a Radnički izgubi u poslednjem kolu – jesenja titula će otići u Leskovac.
Piroćanci jesu pobedili u međusobnom duelu, ali se po Propozicijama međusobni dueli posmatraju tek za plasman na kraju sezone. Leskovčani imaju bolju razliku, pa će se na proglašenje jesenjeg prvaka čekati najpre rezultati utakmica u subotu, a zatim i zvanični bilten FSRIS.
A u subotu, u 15. kolu Dubočica dočekuje Jedinstvo u utakmici u kojoj nema pravo na grešku. Leskovčani su u poslednje dve utakmice osvojili samo po bod, pa navijači očekuju trijumfalni kraj jeseni.
Paraćinci su u dobroj formi, i po tradiciji su neugodan rival Leskovčanima. Na gostovanje dolaze sa serijom od 4 utakmice bez poraza i bez bele zastave.
Veliku pažnju privlači i duel u Knjaževcu gde Timočanin dočekuje Radnički. Piroćancima je za jesenju titulu dovoljan i remi. Domaćin želi pobedu za popravljanje utiska o polusezoni u koju je Timočanin ušao sa velikim ambicijama.
Derbi kola igra se u nedelju u Popovcu gde trećeplasirana Budućnost dočekuje četvrtoplasirani Radnički iz Svilajnca. Rivali su u dobroj formi, Popovčani dodatno motivisani najnovijim dešavanjima pa se očekuje dobar fudbal i dosta golova.
U senci ova tri duela biće odigrane preostale utakmice 15. kola Srpske lige Istok.
Meševo želi pobedu protiv Pčinje i mesto u boljoj polovini tabele pred odlazak na zimski odmor. SFS Borac dočekuje Dunav, a pobeda bi bila najbolji mogući završetak uspešne jeseni Paraćinaca.
Topličanin želi bodove protiv Jagodine za mirniji zimski san. Jagodinci bi pobedom da poprave utisak o prvom delu sezone. Timok dočekuje Vlasinu, cilj su bodovi za održavanje nade da je opstanak na proleće moguća opcija.
U derbiju Niša i derbiju začelja OFK Brzi Brod dočekuje Car Konstantin. Domaćin bi pobedom zadržao barem teoretske šanse za opstanak. dok je za “cariće” pobeda stvar prestiža i nade u bolje sutra.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok