Search
Close this search box.
Ivović
VREME ČITANJA: 3 min

Ivović: Naš cilj je opstanak i nećemo odustati od toga

Ekskluzivno za naš portal o situaciji u klubu i tekućoj sezoni, govorio je Đorđe Ivović, član uprave OFK Aranđelovac 1979.
OFK Aranđelovac 1979 je klub koji se takmiči u podunavsko-šumadijskoj zoni, četvrtom rangu srpskog fudbala. Trenutno u ovoj ligi zauzimaju 13. mesto sa devet bodova.
O celokupnoj situaciji u klubu, koja nije baš najsjajnija, ali i o tekućoj sezoni, za naš portal govorio je Đorđe Ivović.
Kakvo je stanje trenutno u klubu, kako funkcionišete, da li ima dece koja treniraju i šta je nešto na šta ste najviše ponosni?
“Trenutna situacija u našem klubu je veoma teška. OFK Aranđelovac 1979 ima najmanji budžet u podunavsko-šumadijskoj zoni, pa je naša početna pozicija u odnosu na ostale protivnike teža. No, veliki broj ljudi koji su oko kluba pomaže klub kako finansijski tako i svojim radom. Na taj način klub uspeva da egzistira u zonskom stepenu takmičenja (5. sezona kako se takmičimo u zoni).” – započeo je Ivović priču za naš portal.
“Na taj podatak smo možda i najviše ponosni. Troškove prevoza na utakmice obe selekcije, održavanje terena, pripreme terena za samu utakmicu i dosta drugih stvari trudimo se da obavimo zajednički, uz što manje troškove. U prilog tome govori i činjenica da klub nema nijedno lice zaposleno i na taj način volonterskim radom pokušava da opstane u ovim teškim vremenima.”
Dosta loše ste startovali u prvenstvu. Nalazite se na 13. mestu sa samo devet bodova. Šta očekujete od ove sezone, da li je opstanak primarni cilj?
“Primarni cilj jeste opstanak i nećemo u toj nameri odustati do samog kraja. Ova sezona je loše startovala iz više razloga. Naš klub do 20-25 dana pred početak prvenstva nije znao da li će se takmičiti u zonskom ili okružnom stepenu. Odlukom da ostanemo u zoni, nismo imali mnogo vremena za pronalazak igrača i pripreme ekipe za novu sezonu, pa je sve to direktno uticalo na naše loše rezultate.” – osvrnuo se Ivović na početak sezone, pa nastavio:
“Ostaje nam prilika da u drugom delu napravimo dobar tim i pokušamo da iznenadimo i ostanemo u ligi. Treba dodati, da naš tim ima lošije suđenje ove sezone nego što je to bilo u prethodnim gde su sudijske trojke u tri meča direktno svojim odlukama uticale na rezultate samih utakmica. Nadamo se da će se ovaj trend promeniti jer ne želimo da niko osim 22 igrača koji se nađu na terenu odlučuje o ishodu naših utakmica.”
Vi ste drugi klub u gradu, odmah iza Šumadije. Kako bi opisali to rivalstvo sa njima?
“FK Šumadija je klub sa većom istorijom od naše pa samim tim kao gradski klub raspolaže višestruko većim budžetom od našeg, iako se takmičimo u istom rangu već drugu sezonu zaredom. Rivalstvo u prošlosti, možemo da kažemo nije ni postojalo. Naš klub je igrao okružni, pa onda zonski stepen, a FK Šumadija Srpsku ligu. Međutim, u poslednje dve sezone, lošim vođenjem, naš sada rival, dospeo je u rang takmičenja sa nama pa se stvorilo jedno, rekao bih, pozitivno rivalstvo.
Prošlogodišnji gradski derbi na našem stadionu, koji smo rešili u svoju korist 1:0, stvorio je spontano i navijačku grupu Ultra brdo, koja od tada redovno pruža podršku i sportski navija za naš tim. Jedna zanimljivost iz nižih liga o kojoj svi pričaju kada dođu i pogledaju navijanje koje se ne viđa na mečevima Superlige. Na kraju, nadamo se da će se razlika u svim segmentima između ova dva kluba smanjiti u budućnosti i da će naš klub biti ravnopravan i van terena, kao što jeste na njemu.”
I za kraj pitanje, šta očekujete od utakmice u poslednjem kolu prvog dela sezone kada gostujete u Ralji?
“Poslednje kolo i teško gostovanje veoma kvalitetnoj ekipi. Puno bodova smo ispustili ove sezone na našem terenu, pa je vađenje na ovakvom gostovanju veoma teško. No, naša ekipa je umela uvek da iznenadi favorita. Kao naprimer u pretprošlom kolu kada smo dobili drugoplasiranu ekipu VGSK-a. Nadamo se da može slično da se desi i sada.”

Možda vas zanima

TABELA Podunavsko-Šumadijske zone