Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Zanimljiv vikend na srpskoligaškom “Istoku” – najava 13. kola

U 13. kolu Srpske lige Istok ovog vikenda nekoliko zanimljivih duela.
Derbi kola igra se u Sportskom centru Orion u Mrštanu, kraj Leskovca. Dubočica na krilima pobede u Jagodini želi “trojku” u duelu sa Radničkim. Gosti iz Svilajnca po tradiciji igraju dobro kao gosti Leskovčana, pa će ljubitelji fudbala moći da uživaju u dobrom fudbalu.
Na iskušenju će ovog vikenda biti i do skora neprikosnoveni Piroćanci. Radnički gostuje u Trgovištu posle remija u Nišu i poraza u derbiju u Pirotu. Pčinja je u sjajnoj seriji od 4 uzastopne pobede, a u Trgovištu veruju da mogu i do petog trijumfa u nizu.
Budućnost posle sjajne pobede u derbiju u Pirotu dočekuje Topličanin. Prokupčani su ove jeseni pokazali da su neugodan rival vodećim ekipama, posebno u gostima pa je pred Popovčanima težak zadatak.
U duelu bivših prvoligaša u Zaječaru Timok želi prekid “posta” i pobedu kojom bi poboljšao svoje šanse u borbi za opstanak. Jagodinci žele iskupljenje za poraz na svom terenu od Dubočice ali i da zadrže priključak sa vodećim timovima na tabeli.
Brzi Brod protiv Jedinstva iz Paraćina želi da zadrži nadu u borbi za opstanak. Od ekipa iz zone ispadanja, teži zadatak očekuje ekipu Car Konstantina koja gostuje ranjenom Timočaninu, i Dunav koji gostuje Meševu koje posle 3 kola želi povratak na pobednički kolosek.
Zanimljivo će biti u nedeljnom matineu u Paraćinu. SFS Borac dočekuje zahuktalu Vlasinu koja je u poslednjih 6 kola zabeležila 5 pobeda.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok