Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Danilo Cvejić najbolji igrač 11. kola Srpske lige Istok

Devetnaestogodišnji Danilo Cvejić imao je debi iz snova u dresu niškog Car Konstantina.
Tako su procenili  čitaoci Msporta koji su ovog Nišliju izabrali za najboljeg igrača kola u Srpskoj ligi Istok.
Fudbal je počeo da trenira u omladinskoj školi “Ivan Krstić Beli”, odnosno niškom Radničkom. Kao kadet zapao je za oko skautima Crvene Zvezde gde je proveo 3 godine. Vratio se u Radnički gde je igrao za omladince i bio priključen prvom timu.
Usledio je poziv čelnika IMT-a gde je igrao u Omladinskoj ligi Srbiji i Prvoj ligi Srbije. Povratak u Niš i debi u dresu Car Konstantina doneli su mu mesto u timu kola Istoka, a sada i priznanje čitalaca za koje kaže da mu je izuzetno važno.
Prvi remi u sezoni i to protiv lidera koji do ovog kola imao svih 10 pobeda. Šta je presudilo i donelo bod?
“Protiv Radničkog iz Pirota je bio moj prvi nastup. Ekipa Radničkog je jedna veoma dobra i organozovana ekipa i zasluženo lider na tabeli. Mi smo jedna veoma mlada i neiskuna ekipa, ali željna borbe i dokazivanja što se i pokazalo u meču protic Radničkog. Namestili smo se kako treba, postavili i jednostavno izašli na teren sa ciljem da je krajnje vreme da uzimamo bodove i da nemamo šta da izgubimo” – rekao je u razgovoru sa Msport Danilo Cvejić, prvotimac Car Konstantina.
Mnogi su već otpisali Car Konstantin. Ovim remijem ste pokazali da ipak nije sve gotovo?
“Naravno da nije sve gotovo. Ova ekipa će tek da pokaže svoj kvalitet. Dosta trenera se izmenjalo u poslednje vreme ali trener Đokić je namestio ekipu. Radi se u kontinuitetu i za sada smo na dobrom putu.”
U sledećem kolu ste ponovo domaćini. Dolazi Pčinja koja ima tri pobede u nizu. Šta očekuješ i da li je ovo prilika za prvu pobedu?
“U sledećem kolu dolazi Pčinja. Pogledao sam par njihov utakmica i mogu vam reći da je to jedna veoma nezgodna ekipa i da uopšte neće biti lako. Ali opet domaći teren, domaća publika i u ovom trenutku nas zanima samo pobeda, kako protiv Pčinje tako i do kraja ove polusezone.”
Kakvi su tvoji planovi do kraja sezone i za budućnost?
“Za sada sam u ekipi Car Konstantina i zanima me samo jak rad i borba do kraja sezone da se izbori opstanak to je jedan od mojih ciljeva za ovu sezone” – rekao je u razgovoru za Msport Danilo Cvejić, prvotimac Car Konstantina i najbolji igrač 11. kola Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok