Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vučić u Leskovcu: Utakmice na Gradskom stadionu u aprilu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji novog Gradskog stadiona u Leskovcu.
Vučića su na novom Gradskom stadionu dočekali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, legende Dubočice i rukovodstvo i igrači Dubočice. Vučić je od fudbalera dobio poklon: dres Dubočice sa brojem 10 i imenom A. Vučić.
Predsednik Srbije je poželeo fudbalerima Dubočice uspeh u nastavku takmičenja, da ostvare svoje ciljeve i najavio da će utakmice na novom stadionu moći da igraju već početkom aprila sledeće godine.

-Stadion će biti po UEFA 4 standardima i biće to prvi pravi fudbalski stadion u Srbiji, zajedno sa stadionima u Zaječaru i Loznici – rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska gradilišta novog Gradsjkog stadiona u Leskovcu.
Vučić je najavio da očekuje da će na proleće u Leskovcu igrati i reprezentacija Srbije. Predsednik Srbije je rekao da je o tome već razgovarao sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i da veruje da reprezentacija nigde neće imati takvu podršku kao u Leskovcu.

Radove vredne oko 2.5 milijardi dinara finansira Republika Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.Kapacitet stadiona je 8.136 sedišta.
Predviđena visina objekta stadiona je 16,3m, visina stubova reflektora 32m, dimenzije fudbalskog terena 105x68m, ukupno terena sa okolinom 121×85.

Led semafori su već postavljeni, kao i reflektori. U okviru radova izgrađena je nova trafo stanica, dva moćna dizel agregata već su ugrađena u jednu od kula za obezbeđivanje snabdevanja strujom ukoliko dođe do problema na mreži.

Sistemi za grejanje i navodnjavanje terena su takođe postavljeni, uključujući i cisterne koje su ugrađene u zemlju u kojima će se sakupljati kišnica čime će biti smanjeni troškovi grejanja.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok