Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 3 min

Zvezda slavila u derbiju, Partizan bolji od Napretka

Fudbaleri Crvene Zvezde savladali su Vojvodinu (0:2), dok je Partizan bio bolji od Napretka (1:0).
Tvrd derbi u prvom delu, turbo sa mnogo prilika u nastavku i pobeda Crvene zvezde nad Vojvodinom u Novom Sadu 2:0 (0:0) u odloženom meču 5. kola Superlige.
Šampion je ostvario i 10. uzastopni trijumf na “Karađorđu” protiv “lala”, golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange sa bele tačke. Ali tek kada je u drugom delu podigla ritam igre i zaličila na onaj šampionski tim. Prvi deo bio je za zaborav. Zahvaljujući i dobroj organizaciji domaćina, koji nije imao sreće na startu drugog dela da dođe do prednosti.
Vojvodina je bila tvrd orah za Crvenu zvezdu u prvih 45 minuta. Dobro organizovani u defanzivi, umeli su da “eliminišu” Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija. Sa jasnom naznakom da svoju priliku čekaju iz kontri preko Simića, Čumića i Nemanje Nikolića. Nije da nisu pokušavali, ali su ostali bez udarca u okvir gola.
Bila je spremna i Zvezda za tu napadačku opciju domaćina. Međutim, kada Ivanić i Katai ne prave višak ni šampion nije opasan. Pogotovo što domaćin nije ostavio prostora za kontru i Bukarija. Određeni pritisak koji su gosti napravili od 20. minuta svodio se na brojne neuspele centaršuteve. Samo sa jednom pravom prilikom za Kataija. Borbeni, ali odsečeni Pešić mu je u 36. minutu “gurnuo” loptu u prostor, ali je golman Carević na vreme izašao i reagovao.
Da nije bilo te prilike, golmani Carević i Milan Borjan bili bi bez intervencija. To dovoljno govori da je meč bio borben, ali bez jačeg ritma.
Drugo poluvreme je bilo sasvim suprotno od prvog. Za sedam minuta bilo je viđeno mnogo više uzbuđenja nego u prvom delu. Prvo je Uroš Nikolić izmakao odbrani Zvezde i sa sedam metara glavom pogodio stativu. Uzvratio je Kanga projektilom koji je Carević neutralisao, ali golman domaćina je kapitulirao u 52. minutu. Eraković je dobio dobru loptu u prostor po desnoj strani, odlično je i centrirao, a Aleksandar Pešić je izmakao pažnji Traorea i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu.
Otvorila se Vojvodina u nameri da izjednači, ostavila je Zvezdi mnogo više prostora za kontre, što su gosti u 62. minutu iskoristili. Uspeli su domaćini da spreče dobar napad, lopta je završila u korneru iz koga je posle centaršuta Kataija lopta u ruku pogodila Uroša Nikolića. Sudija je pogledao snimak, dosudio penal, a Gelor Kanga je bio precizan sa bele tačke za 0:2.
Zvezda je do kraja iskontrolisala meč, imala je preko Mustafe dve prilike i Bukarija za ubedljiviju pobedu.
Partizan je nastavio seriju pobeda u Mozzart bet Superligi, u odloženoj utakmici 5. kola pobeđen je Napredak 1:0 (1:0) pogotkom Igora Vujačića.
Dobar dinamičan meč, obeležili su sigurna igra crno-belih, preciznost štopera Vujačića, nepogrešivost Traorea, ali i vrlo dobra partija golmana gostiju Nikole Petrića. On je odbranio šest-sedam prilika napadačima domaćina. Kruševljani su pružili solidnu partiju u svim fazama, ne i u onoj najvažnijoj – ofanzivi.

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 3 min

Zvezda slavila u derbiju, Partizan bolji od Napretka

Možda vas zanima

TABELA super lige