Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

NIJE SAMO ZAJEČAR U PITANJU: Superligaški duel će se igrati na još jednom novom stadionu u našoj zemlji!

Odluka je konačna.

Dobila je naša zemlja tri nova stadiona u prošloj kalendarskoj godini, i svi su složni da je infrastruktura najosnovniji deo budućeg napretka samog fudbala u našoj zemlji. Bez kvalitetnih terena, nema ni kvalitetnih mečeva, i to je svim jasno.

Stadion u Leskovcu koristi ekipa Dubočice, koja se takmiči u okviru Prve lige Srbije, u Zaječaru stadion će u nekom delu predstojeće sezone koristiti OFK Beograd za mečeve Superlige Srbije, dok će se u Loznici, na stadionu “Lagator” igrati finale Kupa Srbije za ovu sezonu.

Danas je određen nominalni domaćin, i ta “čast” je pripala ekipi Crvene Zvezde, aktuelnom šampionu naše zemlje i trenutnom lideru u ligi, po dosadašnjim rezultatima, verovatno će tim sa Marakane stići do nove titule prvaka. Ulogu gosta voljom kuglica dobila je Vojvodina, koja će kroz šampionat pokušati da se izbori za “evro-vizu”, ali će ciljati i trofej u Kupu.

Trenutno se ekipa Loznice takmiči u okviru Srpske lige Zapad, gde nakon 24 odigrana meča zauzima četvrto mesto na tabeli, sa bodovnim saldom na koti 38. Zabeležen je učinak od deset trijumfa, osam remija i šest poraza. 

Po trenutnom plasmanu, kluba sa stadiona “Lagator” će i sledeće sezone biti član trećeg ranga takmičenja, ali je sigurno da će cilj biti da se ekipa Loznice što pre vrati u Prvu ligu Srbije, gde je bila u takmičarskoj 22/23.

NAJNOVIJA INFORMACIJA: Što se tiče finala, očekuje se da na tribinama bude oko 8000 navijača, koliko i sakuplja novi stadion u Loznici. Duel Crvene zvezde i Vojvodine je bio zakazan za 23. maj, ali je u dogovoru sa klubovima i čelnicima takmičenja, meč pomeren za dva dana raniji termin (21. maj).

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

NIJE SAMO ZAJEČAR U PITANJU: Superligaški duel će se igrati na još jednom novom stadionu u našoj zemlji!

Možda vas zanima

TABELA super lige