Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kolo u znaku penala u Srpskoj ligi Istok

Na dve utakmice 10. kola Srpske lige Istok koje odlučuju o borbi za vrh dosuđena su 3 penala.
Piroćanci su se mučili protiv Timoka na svom terenu. Do 10. uzastopne pobede Radnički je stigao pogotkom Denisa Ristova iz jedanaesterca.
I derbi kola su odlučili penali, a u centru pažnje i ovde je bio jedan Piroćanac. Sudija Marko Ćirić iz Pirota dosudio je dva jedanaesterca za Budućnost, oba zbog igranja rukom. Nikolić je drugim golom sa bele tačke u 95. minutu doneo bod domaćinu.
I u Paraćinu dva penala u duelu Jedinstva i Pčinje (1:2). Paraćinci su izjednačili sa bele tačke poslo vođstva gostiju. Ponedonosni pogodak za Pčinju postigao je Spasić iz jedanaesterca u 67. minutu.
Vlasina je sa dva gola posle prekida osvojila sva tri boda protiv Timočanina. Trećom pobedom u poslednja 4 kola Vlasotinčani su napravili iskorak ka sigurnom mestu u sredini tabele.
Jagodina je na tabeli stigla Dubočicu i smanjila prednost Budućnosti. Jagodinci su teže nego što se očekivalo savladali Brzi Brod, a junak pobede bio je Aleksandar Javor koji je bio strelac jedinog pogotka na utakmici.
Topličanin je seriju utakmica sa 5 prvoplasiranih ekipa počeo porazom na svom terenu u duelu sa SFS Borcem. Paraćinci su većim delom susreta bili bolji, a ulaskom Matije Pavlovića postao su i konkretniji i na kraju slavili vrednu pobedu.
U Svilajnacu prava revija golova. Radnički je tri puta vodio, Meševo je tri puta stizalo do izjednačenja. Na kraju rivalima po bod, a ljubiteljima prilika retka prilika da uživaju u dobrom fudbalu.
U derbiju začelja Dunav je sa 4 gola potopio Car Konstantin. Tim iz Prahova je prvom pobedom u sezoni preskočio Brzi Brod na tabeli. Nišlije su ostale čvrsto prikovane za dno tabele bez ijednog osvojenog boda.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok