Search
Close this search box.
New Project (10)
VREME ČITANJA: 1 min

Aubameyang i Hazard u Sevojnu?

Zanimljiva priča o tome kako su Aubameyang, Hazard i društvo igrali protiv sadašnjeg zonaša Sevojna.
U sezoni 2008/09 Sevojno je igralo u Prvoj ligi Srbije, ali su u Kupu beležili sjajne rezultate. Te sezone su u najmasovnijem takmičenju srpskog fudbala izbacili Hajduk, Borac, Napredak i u polufinalu Crvenu Zvezdu. U finalu ih je čekao Partizan. Sevojno je poraženo od crno-belih, a rezultat je bio 3:0. Dva od tri gola primili su u poslednjih pet minuta utakmice.
Oni su kao finalisti Kupa izborili plasman u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prvo kolo kvalifikacija za protivnika je donelo litvanski Kaunas. Na domaćem terenu je Sevojno odigralo bez golova, dok je u Litvaniji bilo 1:1, što je srpskom klubu donelo plasman u sledeće kolo kvalifikacija.
Sledeća prepreka bio je francuski Lil. Sevojno je u obe utakmice poraženo sa 2:0. Ono što je zanimljivo jeste da su u to vreme za francuski tim nastupali Pierre-Emerick Aubameyang i Eden Hazard, koji je postigao i pogodak u prvoj utakmici koja se igrala u Beogradu, na stadionu Partizana.
Danas je Lil jedan od najboljih francuskih klubova. U sezoni 2020/21 bili su i šampioni Francuske. FK Sevojno nastupa u zapadno-moravskoj zoni, četvrtom rangu srpskog fudbala. Mogu biti ponosni na ono što je jedan klub iz tako male sredine postigao i što je uspeo da se nađe u društvu velikih evropskih klubova.

Možda vas zanima

TABELA Zapadno Moravske Zone