Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dušan Čakić, najbolji igrač 8. kola Srpske lige Istok

Mladi fudbaleri Jagodine Dušan Čakić izabran je glasovima naših čitalaca za najboljeg igrača 8. kola Srpske lige Istok.
Dušan Čakić je rođen 13. jula 2003. godine. Prve fudbalske korake napravio je u Mladosti iz Kovanluka. Talenat su prepoznali stručnjaci niškog Kopernikusa, koji na jugu Srbije važi za jednu od najozbiljnijih škola fudbala.
Od januara 2019. do marta 2021. nosio je dres Kopernikusa u mlađim selekcijama, gde ja zapao za oko skautima superligaša Napretka iz Kruševca. Od ovog leta nosi dres nekadašnjeg superligaša iz Jagodine u svojoj prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji.
U razgovoru za Msport Čakić, uz zahvalnost našim čitaocima na priznanju, ističe veliku podršku svih u GFK Jagodina.
Rezultatski izgleda lako i ubedljivo, kako je na terenu bilo protiv ozbiljne ekipe kakva je Timočanin?
“Znali smo kakva nas utakmica čeka, da su dobra ekipa sa serijom dobrih rezultata u poslednje vreme. Tako smo se i spremali za utakmicu da uđemo maksimalno motivisani pred svojom publikom. Utakmica se odvijala baš onako kako smo očekivali. Mislim da smo od starta nametnuli svoj ritam i igru, a kao plod dobre igre došao je i rezultat” – rekao je u razgovoru za Msport Dušan Čakić, fudbaler Jagodine.
Jagodina je u sjajnoj seriji od 5 vezanih pobeda. Kako u klubu komentarišete takve rezultate?
“Mislim da iz kola u kolo delujemo sve uigranije i bolje, i nadam se da ćemo nastaviti dobre igre u sledećim utakmicama. Atmosfera je odlična, imamo podršku svih ljudi u klubu, dobro se radi i to se oslikava kroz rezultate.”
Kakva su očekivanja pred gostovanje u Meševu?
“Već krećemo da se spremamo za narednu utakmicu protiv Meševa. Znamo da su neugodan domaćin, da kod kuće igraju bolje nego na strani. Nadam se da ćemo se ipak vratiti u Jagodinu sa povoljnim rezultatom i nastaviti pozitivnu seriju
Šta očekuješ do kraja jeseni i kakvi su tvoji planovi za budućnost?
“Tek smo na polovini polusezone, ima još dosta da se igra, Jagodina kao klub uvek stremi ka najvišem mestu, pa ćemo se tako potruditi da i dalje ostanemo u vrhu i borbi za Prvu ligu Srbije. Što se tiče mojih planova, ovo mi je prva sezona u seniorima. Za sad sam fokusiran da svaku utakmicu što bolje odigram i pomognem ekipi. Voleo bih da napravimo dobar rezultat u Jagodini, a ujedno i da to bude odskočna daska za mene i ostale mlade momke u klubu. Veliku podršku mi daju dva iskusnija igrača Dimitrić i Despotović, uz njih mi je sve lakše” – istakao je u intervjuju Msportu Dušan Čakić, najbolji igrač 8. kola Srpske lige Istok.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok