Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Vodeći trio na Istoku siguran na gostovanjima

U Srpskoj ligi Istok odigrano je 7 od 8 utakmica 5. kola. Duel Meševa i Dubočice odložen je za sredu zbog vodom potopljenog terena na kome nije bilo uslova za odigravanje utakmice.
Vodeći trio zabaležio je vredne pobede na gostovanjima.
Radnički je na Rosulji poveo golom Đurovića u 4. minutu. Na poluvremenu je Vlasotince zahvatilo pravo nevreme, a Piroćanci su se u nastavkuj bolje snašli i na vodom natopljenom terenu a pobedu (0:2) je potvrdio Janković minut pre kraja.
SFS Borac je i u Brzom Brodu osvojio sva tri boda (0:3). Paraćinci su tako ispisali najbolju pozivnicu za derbi u nedelju u Pirotu.
U nedelju je Topličanin pobedio Car Konstantin u Nišu i tako uhvatio priključak sa vodećim triom. “Carići” i pored promene trenera i pojačanja iz Radničkog još uvek nisu osvojili nijedan bod u ovoj sezoni.
U derbiju Pomoravlja Jedinstvo je u Paraćinu posle pobedilo Radnilčki iz Svilajnca (2:1). Domaći su poveli golom Jovanovića u 54., ali su gosti samo 4 minuta kasnije preko Milisavljevića stiglo do izjednačenja. Pobedu je Paraćincima doneo Kojić u 74. minutu kada je posle kornera glavom poslao loptu u mrežu Radničkog.
Timočanin se mučio protiv Timoka. Vodili su Zaječarci dva puta u Knjaževcu, ali je domaćin golovima u 85. i 87. minutu (3:2) uspeo da osvoji ceo plen.
Pčinja je kao domaćin posle 4 remija zabeležila i prvi poraz u sezoni (0:4). Raspucani fudbaleri Budućnosti su sa 4 gola nastavili seriju odličnih igara i rezultata i u ovoj sezoni.
Ni Dunav ovog vikenda nije uspeo da stigne do porve pobede u sezoni. Jagodina je u poslednjih pola sata igre golovima Vasića, Dimitrića i Stanisavljevića stigla do ubedljive pobede rezultatom 0:3.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok