Search
Close this search box.
Нови пројекат (2)
VREME ČITANJA: 2 min

FK Sloga 33 želi povratak među srpskoligaše

FK Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi, glavni je favorit za osvajanje podunavsko-šumadijske zone i povratak u Srpsku ligu.
Sloga je prošlu sezonu završila tek na devetom mestu. U sezoni 2020/21 ispali su iz Srpske lige, nakon one čuvene sezone posle korona virusa. Tada su ispali kao jedanaesta ekipa lige, sa osvojenih 49 bodova.
Posle dve provedene sezone u zoni, ovosezonski cilj i ideja su da se obezbedi plasman u viši rang. O ambicijama za narednu sezonu, razgovarali smo sa predsednikom kluba, gospodinom Milanom Miladinovićem:
“Ambicije su jasne, osvajanje prvog mesta i povratak u Srpsku ligu. Mi smo dosta neslavno ispali u onoj sezoni nakon korone, sa osvojenih 49 bodova. Dobro smo se pojačali, doveli smo osam novih igrača i nadamo se plasmanu u viši rang.”
Vi ste u javnosti bili prepoznati kao jedan od glavnih favorita za popunu Srpske lige na prošlom tenderu. Kako komentarišete tu situaciju i ceo taj tender?
“Učestvovali smo na prvom tenderu, sa nekom razumnom cifrom. Znali smo da ima favorita na tom tenderu i to je prošlo kako je prošlo. Na drugom tenderu nismo hteli da se pojavljujemo. To je bio već početak sezone. Mi smo do tada već doveli pojačanja i isplanirali budžet za zonu.”
Miladinović kaže kako taj tender nije pametna ideja za bilo koji klub:
“Po mom mišljenju, to nije pravi način u trenutku u kojem se desio. Da je to bilo u trenutku onog prvog tendera, naravno da bi još jednom učestvovali, imali smo nameru.”
Pričali smo i o uslovima za igranje Srpske lige:
“Trenutno od selekcija imamo petliće, pionire, kadete i veterane, uz seniore naravno. Od sledeće sezone planiramo da krene sa radom i omladinska selekcija. Imamo odličnu infrastrukturu, finansijski smo stabilni i mislim da ne bi imali nikakvih problema za igranje Srpske lige.”
Na kraju razgovora, Miladinović se zahvalio našem portalu i imao je samo reči hvale na naš račun.

Možda vas zanima

TABELA Podunavsko-Šumadijske zone