Search
Close this search box.
New Project (12)
VREME ČITANJA: 2 min

FK Gracko, fudbal koji život znači

FK Gracko iz Starog Gracka, na Kosovu i Metohiji. Lepa priča, pravih fudbalskih entuzijasta, koji se pored svih nedaća u ovoj maloj sredini bore za ono što vole.

FK Gracko

Staro Gracko je naseljeno mesto, u opštini Lipljan na Kosovu i Metohiji. Selo je za vreme i posle rata 1999. mnogo stradalo. 23. jula 1999. godine ubijeno je četrnaest srpskih žetelaca iz ovog sela.
I posle svega, meštani ove male sredine nikada nisu odustali i nikada nisu nastojali ka tome da napuste svoje domove. Ostali su da žive u svom selu, a upravo u Starom Gracku se nekoliko godina unazad piše jedna lepa fudbalska priča.
Fudbalski klub Gracko, živi na prostorima Kosova i Metohije već pune 43 godine. Do 1999. godine takmičio se u nekoliko liga, a od 1999. takmiči se u okružnoj ligi centralnog Kosova.

FK Gracko

U sezoni 2020/21, po prvi put, FK Gracko je izborio plasman u Zonu “Jug”. Posle samo jedne sezone, ispali su i vratili se u okružnu ligu centralnog Kosova.
Ove sezone, FK Gracko, uspeo je da se opet vrati u Zonu, kao prvi na tabeli okružne lige. Veliki uspeh, ali u ovom slučaju i uspeh sa kojim dolaze veliki problemi i veliki troškovi.
Fudbalskim klubovima na Kosovu i Metohiji je zabranjeno da igraju utakmice pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Iz tih razloga, fudbaleri Grackog, domaće utakmice igraju na stadionu u Kuršumliji.

FK Gracko

Finansijske potrebe su ogromne, a finansija vrlo malo ili ih uopšte nema. U tom trenutku na scenu stupaju dva čoveka, koja se bore svim silama za fudbal i za mlade u ovom delu Kosova i Metohije.
Fudbalskoj javnosti na Kosovu i Metohiji dobro poznata imena, Zoran Ćirković – Uča i Jovan Matović – Rako. Ljudi koji žive fudbal i koji se bore za ovaj klub, za ovo selo, u kome trenutno živi još stotinjak Srba.

FK Gracko

Ovi ljudi, od nemogućeg, naprave moguće, pa će se FK Gracko, uz najveće njihovo zalaganje i uz pomoć svih dobrih ljudi, koji učestvuju u finansiranju kluba i ove sezone, nadamo se uspešno, takmičiti u Zoni “Jug”.

Možda vas zanima

TABELA zone jug