Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 25. kola Srpske lige “Istok” – “Gumari” hlade šampanjac

Pregled 25. kola Srpske lige “Istok” donosi nam niz interesantnih duela. Budućnost iz Popovca je poražena u Knjaževcu. Lider na tabeli Trajal je savladao Brzi Brod i pobegao Popovčanima na 8 bodova prednosti.
OFK Brzi Brod – Trajal 0:1
Pred oko 300 gledalaca odigran je veoma zanimljiv duel u predgradju Niša. Nakon početnog ispitivanja snaga domaći igrači su preuzeli inicijativu i krenuli su sa stvaranjem šansi pred golom gostiju.  U 16. minutu velika prilika za Brzobrodjane: Igrač domaćih Mitrović izašao je sam ispred golmana gostiju Jordanova ali je šutirao preko gola. U nastavku imali su gosti odličnu priliku nakon kornera sa desne strane ali je lopta otišla pored desne stative.
Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu štoper domaćih Andjelković pokušao je da vrati loptu glavom golmanu. Komljenac je, da napomenemo, doživeo težu povredu u prvom poluvremenu u kojoj je izgubio i dva zuba. Lopta je preskočila Komljenca i završila u golu. Gosti su poveli 0:1. Bilo je nekoliko interesantnih situacija pred oba gola ali je rezultat ostao nepromenjen. Ovom pobedom Kruševljani mogu polako početi sa pripremama za proslavu titule jer je do kraja šampionata ostalo još pet kola.
Timočanin Knjaževac 3:1 Budućnost Popovac
Porazom u Knjaževcu sve nade Popovčana, da mogu do naslova šampiona, ostaju u domenu teorije. A krenulo je dobro za goste jer su već u 3. minutu utakmice uspeli da povedu sa 0:1. Gol je sa bele tačke nakon opravdano dosudjenog jedanaesterca postigao igrač sa brojem jedanaest Andreja Stamenković. Medjutim, već u 19. minutu domaći stižu do izjednačenja. Nakon centaršuta sa desne strane neometan na pet metara od gola ostao je Nemanja Baltić i sproveo loptu u mrežu.
U 31. minutu penal na drugoj strani, takodje opravdano, dosudio je glavni sudija na ovom susretu Djordjević, a siguran egzekutor bio je Ilija Stojanović za 2:1 i preokret domaćih. Već u 36. minutu bilo je 3:1 na semaforu. Kontranapad je poveo Ilija Stojanović, sjajno uposlio Luku Petrovića koji je izašao sam ispred golmana Budućnosti Stevanovića. Lobovao ga je sa lakoćom za ubedljivo vodjstvo svoje ekipe. Bilo je dosta uzbudjena u nastavku utakmice pred oba gola ali golova nije bilo.
Rezultati ostalih utakmica:
Radnički (P) – Meševo 6:0
Sloga (L) – Hajduk Veljko 1:2
Vlasina – Radnički (S) 3:1
Jedinstvo (P) – Pčinja 0:2
Rembas – Dubočica 1:0

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok