Search
Close this search box.
670-1
VREME ČITANJA: 2 min

POBEDA U DERBIJU SEZONE U DIVOŠU PROMOVISALA SLOBODU IZ DONJEG TOVARNIKA U PRVAKA

Sloboda iz Donjeg Tovarnika, prvak Vojvođanske lige, Jug, godinama je tavorila u područnim ligama Srema, sve dok sadašnja uprava nije preuzela klub. Od pre jedne decenije krenulo se sa ozbiljnijim infrastrukturnim radovima i klub je permanentno napredovao, tako da su se na svake 2-3 godine pomerali rang više. U Vojvođanskoj ligi, Jug, su 4-5 sezona i polako su se stvarali uslovi za napad na vrh tabele. Pre dve godine iz Finske se vratio štoper Miloš Josimov (40) i zatekao polovinu igrača iz sadašnjeg sastava. U međuvremenu je obavljena doselekcija ekipe, koja se kalila kroz prvenstvo.

– Zanao se profil igrača koji nam je potreban, pre svega cenjeni su ljudski kvaliteti igrača, koji će doprineti harmoniji i drugarstvu u ekipi. Vremenom se pravio sistem po kome će Sloboda biti prepoznata – kaže Josimov i naglašava: – Ekipa je iskusnija i pored mene i golmana Jagodića, koji smo najstariji, ima dosta igrača u tridesetim godinama. Ekipa je igrala napadački, na gol više, tako se treniralo i rezultati su došli. Krajem polusezone došlo je do malog pada u rezultatima i trener Miloš Đokić je otišao u redove srpskoligaša 1. maja. Nasledio ga je Blanuša, koji se nije dugo zadržao i od 23. kola ekipu je ponovo preuzeo Đokić.

Pokazalo se da je taj potez bio ključan u borbi za titulu. U preostalim utakmicama nanizali su osam pobeda (primili jedan gol). Ključan je bio derbi sezone u Divošu i pobeda nad Hajdukom od 2:0.

Trener Đokić objašnjava šta stoji iza serije odličnih rezultata. – Posao mi je dodatno olakšan jer sam selektirao tim i kostur je ostao na okupu. Malo sam menjao sistem igre, cilj je bio da se novajlije brzo naviknu na moj način rada. Sve je krenulo od utakmice sa Radničkim iz Šida, a kruna svega je pobeda u derbiju prvenstva u Divošu. Dobro je prostudiran domaćin, uvideo sam vrline i mane i shodno tome sastavio taktiku. Dobijena je bitka na psihološkom planu, znali smo da pobedom izbegavamo neizvestan baraž – kaže u osvrtu na proteklu sezonu.

Pored najstarijeg dvojca, istakao se vezista i neumorna radilica na sredini terena Dušan Đuričić, zatim Nikola Kokir, Čolić, Kuburović, Vujasin…

Poseduju glavni teren, sa modernim zalivnim sistemom i pokrivenu tribinu sa 200 stolica. Za treninge u večernjim satima postavljeni su reflektori.

FK Sloboda iz Donjeg Tovarnika – foto: M.Josimov

Izvor: https://srbijasport.net/

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”