Search
Close this search box.
662477_mirkoivanic_f
VREME ČITANJA: 2 min

PRIMEĆUJETE LI RAZLIKU? On će nadvisiti ostvarenja svog sugrađanina – kreće stopama Mirka Ivanića! (ANKETA)

Da li je sjajni fudbaler Crvene zvezde dobio naslednika na terenu?

Fudbalski klub Mladost iz Bačkog Jarka polovinom poslednje decenije XX veka stigao je i do tadašnje Prve B lige Savezne Republike Jugoslavije i u navedenom takmičarskom rangu zadržao se dve sezone.

Međutim, uzlet je kratko trajao i klub je pre desetak godina bio član tadašnje Novosadsko-sremske zone, a već pet godina u kontinuitetu su deo Vojvođanske lige Jug.

Tokom prethodne takmičarske 2023/24 godine, plavo-beli sa stadiona “Livadica” ostvarili su skor 14 pobeda, četiri remija i 12 poraza, što ime je sa 46 osovjenih bodova donelo četvrtu poziciju na tabeli, ali su ipak bili daleko od plasmana u baraž za popunu Srpske lige Vojvodina.

Verovatno i najeći izdanak fudbala u Bačkom Jarku jeste Mirko Ivanić, već godinama nezamenljivi član beogradske Crvene zvezde i fudbaler za koga se vezuju najveći uspesi srpskog šampiona u prethodnoj deceniji.

Tridesetogodišnji vezni fudbaler je pre prelaska u novosadsku Vojvodinu svoje prve fudbalske korake načinio upravo na stadionu “Livadica” u plavo-belom dresu kluba iz Bačkog Jarka, a sada je rukovodstvo Mladosti na zvaničnoj klupskoj Instagram stranici uporedilo Mirka Ivanića sa aktuelnim veznim igračem plavo-belih Nikolom Zeljkovićem.

Naime, uporedna fotografija Ivanića i Zeljkovića je probudila maštu svik u Bačkom Jarku i mnogi su se ponadali da aktuelni fudbaler Mladosti može dostići barem deo slave aktuelnog fudbalera Crvene zvezde.

Svaka sličnost ipak jeste namerna

Traba napomenuti da je Nikola Zeljković član Mladosti od januara 2024. godine. Stigao je iz redova Donjeg Srema 2015 iz Pećinaca, a u pitanju je izdanak fubalsk škole novosadske Vojvodine čiju je kompletnu fudbalsku pkolu prošao.

– Nikola Zeljković:

Datum rođenja: 12. septembar 2001. goine

Mesto rođenja: Novi Sad

Pozicija u timu: vezni fudbaler

Igračka karijera: Vojvodina U-15 (Novi Sad), Vojvodina U-17 (Novi Sad), Inđija Toyo Tires U-19 (Inđija), TSC U-19 (Bačka Topola), Jedinstvo (Stara Pazova), OFK Stari grad (Bačka Palanka), Cement (Beočin), Radnički (Šid), Donji Srem 2015 (Pećinci), Mladost (Bački Jarak)

Ostaje da se vidi da li će Zeljković uspeti d adosegne barem deo onoga što je Mirko Ivanić postigao u karijeri.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”