Search
Close this search box.
650341_capture_f
VREME ČITANJA: 2 min

SIJASET PRILIKA NA OBE STRANE: Rezervisti su “rešetali” mreže u Priboju – domaćin je do preokreta stigao u nadoknadi meča!

Napadački, borbeno, od prvog minuta, odlična utakmica sa gledanje!

U okviru 30. kola Srpske lige Zapad, ujedno i poslednjeg za ovu sezonu, ekipa FAP-a iz Priboja ugostila je sastav Mladog radnika 1926 iz Požarevca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa druge pozicije na tabeli, dok su gosti bili na devetom mestu u ligi.

Utakmica je počela sa dve odlične prilike za domaćina, međutim mreža golmana Avrama ostala je mirna, zatim su gosti uzvratili na drugoj strani, ali je mladi Nikolić bio na visini zadatka i sačuvao je svoj gol. 

Igralo se otvoreno, napadački tokom celog prvog poluvremena, ali pogodaka nakon 45 minuta igre nije bilo. Za vreme pauze izvršene su tri izmene u redovima domaćina, dok su gosti uveli jednog igrača sa klupe.

Na isteku 54. minuta prodor po levoj strani fudbalera Mladog radnika, loptu na peterac prihvata rezervista Ivan Denković i šalje je u mrežu, 1:0 za goste. Dominirali su domaći na terenu, ali su na kraju primili gol.

Republika
Detalj sa meča

Krenuli su domaći još ofanzivnije ka golu rivala, ali nisu uspevali da postignu izjednačujući pogodak, u pojedinim situacijama nisu imali i sreće, jer je lopta stizala “samo” do okvira gola. Gosti su pokušavali iz kontranapada i brze tranzicije da stignu do uvećanja prednosti.

Uspeli su domaći da postignu prvi gol, posle dosta šansi, akciju su kreirali rezervisti, Grek je sa druge stative vratio loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Veljko Plazinić, 1:1 u 85. minutu. 

Nastavili su domaći sa napadima, na isteku 91. minuta nakon brze tranzicije Matija Grek je utrčao sa desne strane, i uspeo je da savlada golmana Avrama, 2:1, erupcija oduševljenja na tribinama.

Na isteku 94. minuta, odlično je Jovanović uposlio Luku Milojevića, koji prima loptu u kaznenom prostoru rivala i šalje je u mrežu za konačnih 3:1 u korist FAP-a.

FAP (Priboj) – Mladi radnik 1926 (Požarevac) 3:1 (0:0)

FAP: Nikolić, Milić, Miraljemović, Milovanović, Obućina, Stojanović (od 46′ Plazinić), Otašević, Ćelahmetović (od 62′ Savović), Lučić (od 46′ Grek), Otašević (od 46′ Milojević), Mehmedović (od 55′ Jovanović) 

Mladi radnik 1926: Avram, Sokolović, I. Đorđević, Živanović, L. Đorđević, Marković, Dimitrijević, Luković, Dičić (od 46′ Denković), Đorđević, Redžić

Ovim trijumfom tim iz Priboja je pokazao da im karakter, da ne odustaje, i da je i pored sijaest kreiranih šansi i mnogo promašaja, uspeo da se sabere i da preokrene rezultat u nadoknadi vremena.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad