Search
Close this search box.
648598_445762682-963063882485107-867478595029874622-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

GOTOVO JE, TABANCI SU NOVI VLADARI POMORAVLJA: Remi u Grabovcu dovoljan lideru za overu šampionskog pehara! (FOTO GALERIJA)

AdmiralBet i GFK Tabane zajedno do višeg ranga!

U okviru 32. kola Pomoravske okružne lige na programu je bio derbi sezone u kojem je drugoplasirani Sinđelić iz Grabovca ugostio lidera na tabeli, sastav GFK Tabana iz Jagodine. Bodovna razlika između ova dva tima na tabeli iznosila je sedam bodova.

Derbi kola odlično otvaraju domaći fudbaleri, na isteku 11. minuta nakon kornera najbolje se snašao Nikola Popović, koji je uspeo da zatrese mrežu rivala, 1:0 za Sinđelić. Nakon primljenog gola, gosti iz Jagodine su konsolidovali svoje redove, i krenuli su sa napadima ka golu protivnika.

Dve jako dobre prilike imali su fudbaleri Tabana, međutim golman Marković je bio na visini zadatka, a i okvir gola je bio saveznik domaćinu. Na odmor se i pored prilika na obe strane, ide ipak sa samo jednim viđenim golom. 

Uvodni minuti nastavka protekli su u mirnoj igri, bez ozbiljnijih prilika na obe strane terena. Na isteku 65. minuta domaći fudbaleri koriste smušenost odbrane rivala, Popović drugim pogotkom uvećava prednost Sinđelića na 2:0.

Nakon toga domaći fudbaler Predrag Blagojević, inače najbolji strelac prvenstva i jedan od najboljih igrača Sinđelića, imao je dve odlične šanse da reši pitanje pobdnika, ali je oba puta golman Dinić bio na visini zadatka. 

Kao kazna za promašaje pred golom gostiju, stigao je pogodak u mreži domaćina. Evrogol rezerviste Đorđa Uroševića, ekipa Tabane stiže na gol zaostatka, 2:1 u 79. minutu.

Sedam minuta kasnije korner za goste, gužva u kaznenom prostoru domaćina, sudija Vukmirović pokazuje na penal. Siguran sa kreča bio je Luka Petrović, 2:2. To je ujedno bio i konačan rezultat meča u kojem smo pored četiri gola imali prilike da vidimo i 10 žutih kartona.

Sinđelić (Grabovac) – GFK Tabane (Jagodina) 2:2 (1:0)

Sinđelić: Marković, Popović, Živanović, Milojević (od 55′ Stanojević), Dimić, Milošević, Božić (od 55′ Kojčić), Golubović, Stojković, Sinđelić, Blagojević

GFK Tabane: Dinić, Gajić, Dimitrijević, Al. Nedeljković (od 68′ Urošević), Petrović, Lazić, Milić, Simić, An. Nedeljković, Pejčić, Maksimović 

Ovim bodom ekipa GFK Tabane je i matematički obezbedila prvo mesto na tabeli, što garantuje i plasman u viši rang takmičenja. Do kraja prvenstva ostala su da se odigraju još dva kola, sastav Sinđelića je trenutno na poziciji koja vodi u baraž i vrlo verovatno će kroz doigravanje pokušati da se plasira u Zonu Zapad. 

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA zone zapad