Search
Close this search box.
571197_336357427-1934236863595136-213684446939255973-n_f-1
VREME ČITANJA: 2 min

ODLUKA JE DONETA: Iskusni čuvar mreže menja sredinu – jedno je sigurno, ponuda će biti sa svih strana!

Dva puta je u kratkom vremenskom intervalu stigao do zvanja najboljeg golmana prvenstva.

U Svilajncu se poslednjih 15-tak godina uglavnom igrao srpskoligaški fudbal, izuzev sezone 19/20 kada je klub bio član Zone Zapad, ali je istu završio šampionskom titulom i vratio se u dobro poznato društvo.

Radnički je ove takmičarske godine započeo svoju četvrtu vezanu sezonu u okviru Srpske lige Istok, i ekipa je uglavnom na kraju prvenstva ostvarivala plasman pri samom vrhu tabele. Trenutno se tim iz Svilajnca nalazi na deobi 11. pozicije sa 17 osvojenih bodova. Učinak od pet trijumfa, dva remija i osam poraza nije nešto na šta su se navikli simpatizeri kluba, ali se na proleće očekuje znatno bolji rezultat.

Stefan Vasić (27) standardni golman Radničkog već dve i po godine, saopštio je upravi kluba nakon kraja jesenjeg dela prvenstva da je odlučio da promeni sredinu. Vasić je u karijeri nastupao i za Rembas, Jagodinu, Radnički iz Kragujevca, Mačvu iz Bogatića i Šapca i Teleoptik, dok je prve ozbiljnije korake napravio u mlađim selekcijama Partizana iz Beograda.

Vasić je za naš portal povodom odluke o promeni sredine poručio:

– Nakon dve ipo godine odlazim iz kluba koji će mi ostati u najlepšem sećanju, u Svilajncu sam proveo možda i najlepši period u karijeri i nije bilo lako doneti ovakvu odluku. Nakon zaposlenja bilo je teško uskladiti sve obaveze, posao, trening a letos sam postao otac. Opredelio sam se za posao i da što vise vremena provedem sa porodicom. Što se tiče ponuda,  bilo je poziva nekoliko klubova, ali jos uvek nije došlo do konkretnog dogovora. Prelazni rok još nije ni počeo tako da neću žuriti sa odlukom gde ću nastaviti karijeru, sačekaću najbolju ponudu i nadam se da neću pogrešiti sa izborom nove sredine.

Vasić je za dve i po godine u Sviljancu dva puta poneo epitet najboljeg golmana Srpske lige Istok, partijama u prethodnom periodu je privukao pažnju sigurno mnogih klubova, i jako je velika verovatnoća da će provereni čuvar mreže jako kratko biti bez kluba. 

Izvor: Republika.rs

Možda vas zanima

TABELA zone zapad