Search
Close this search box.
Screenshot_20230903_155420_com.huawei.photos_edit_44449225074986-1
VREME ČITANJA: 2 min

Rastanak Slavije i trenera Dašića

MANDAT NA KLUPI OBELEŽILA SJAJNA IZDANJA U PROLEĆNOJ TRCI 22/23 SEZONE

Odlično su startovali fudbaleri novosadske Slavije, posle uspešno okončane borbe za opstanak u minulom prvenstvu, iz 6 mečeva osvojili su 13 bodova i bili su u vrhu vojvođanskog “Juga”. U finišu jeseni došlo je do pada forme, uz izostanak nekolicine standardnih, pa je plasmanom na 14. mestu završena takmičarska 2023. godina.

Čini se, kada se podvuče crta, da su Salajčani mogli više od trenutnog učinka, ali s’ obzirom na dešavanja u letnjem prelaznom roku ((ne)očekivani odlazak najboljeg strelca lige Asanija i još trojice nosilaca igre: Nenada Janića, Strahinje Čamagića i Dejana Vukaljevića) možda je ovo i realna slika postojećeg sastava. Bilo kako bilo i da je na kontu koji bod više, borba za status je svakako neizbežna, jer trenutni bilans klubova sa područja Novog Sada u jačim rangovima od četvrtog, nikome ne ostavlja prostor za kalkulacije, imajući u vidu da se do poslednje runde neće znati koliko timova napušta takmičenje.

Slaviju će na proleće voditi novi trener, pošto je jednogodišnja saradnja sa Bobanom Dašićem sporazumno prekinuta.

Dašić je u Slaviju došao prošle zime, nasledivši Tihomira Krsmanovića. U nezgodnom trenutku (12 bodova na polusezoni – deoba 13. mesta), latio se nezahvalnog posla i za kratko vreme vratio ekipu u otvorenu borbu za opstanak. Najpre je vodio tim do iznenađenja protiv jesenjeg prvaka Hajduka (Divoš), nanevši im prvi poraz, a kasnije i do trojke u duelu sa direktnim konkurentom (Radničkim, NP). Po oceni mnogih, za krajnje 8. mesto (sezona 22/23) presudilo je šest trijumfa u poslednjih sedam kola.

Izvor: nsfudbal.com

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”