Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

VEROVALI, ILI NE: Papirološki autsajderi vode glavnu reč – oni su perjanice srpskog klupskog fudbala!

Da će iznenađenja biti, znali su svi, ali je retko ko mogao i da zamisli da će šampionat imati ovaka tok.

Aktuelna 2023/24 sezona u okviru Prve lige Srbije smatrana je jednim od zanimljivijih takmičenja kada je srpski klupski fudbal u pitanju, ali trenutna dešavanja prevazilaze sva očekivanja.

Naime, pojedini stručnjaci su svakako među favorite za najviši plasman svrstavale ekipu OFK Beograda koja je prethodne sezone osvajanjem prve pozicije u beogradskoj grupi srpskoligaškog karavana, izborila nakon punih šest sezona plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala, ali je retko ko mogao i da pomisli da će glavnu reč u takmičenju voditi dojučerašnji srspkoligaši.

Pored već pomenutog kluba sa Omladinskog stadiona, koji nakon 14 prvenstvenih mečeva ima čak 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu i koji se već sada može smatrati gotovo izvesnim putnikom u superligaški karavan, pozicije dva, tri i četiri na tabeli Prve lige Srbije drže klubovi koji su do juče bili članovi trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

Trenutno drugoplasirana GFK Dubočica prethodnog proleća je do plasmana u viši rang stigla kroz Srpsku ligu Istok kroz koju je u fotofinišu pretekla pirotski Radnički. Leskovčani su u aktuelnoj takmičarskoj godini u prvih devet prvenstvenih mečeva zabeležili svega dva trijumfa, ali su sjajnim rezultatima od početka meseca oktobra došli u situaciju da se bore i za direktni plasman u elitni rang.

Trećeplasirana ekipa Tekstilca iz Odžaka je prethodne sezone zabeležila istorijski uspeh osvojivši titulu u Srpskoj ligi Vojvodina. Mnogi su sastavu iz Odžaka predviđali borbu za opstanak, ali su ih oni svojim rezultatima demantovali i nalaze se u situaciji da budu čak i konkurentni za plasman u Superligu Srbije.

Na kraju, trenutno četvrtu poziciju u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala zauzima Smederevo 1924. Nekadašnji osvajač nacionalnog kup takmičenja, u sezoni 2022/23 vodio je veliku borbu u zapadnoj grupi srpskoligaškog karavana sa ekipama čačanskog Borca 1926 i pribojskog FAP-a, ali su „oklopnici“ prvi „prošli kroz cilj“, a tendenciju beleženja dobrih rezultata nastavili su i u višem takmičarskom rangu i sada su jedan od glavnih kandidata za dalje napredovanje kroz srpska klupska takmičenja.

Da li će dojučerašnji srpskoligaši uspeti da zadrže aktuelne pozicije, ostaje da se vidi, ali svakako se mora postaviti pitanje mnogim ljubiteljima fudbala, ali i sportskim radnicima koji neretko omalovažavaju treći stepen srpskog klupskog fudbala, da li je ostvareno na terenu odlika kvaliteta, ili je u pitanju samo slučajnost koja se događa u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

VEROVALI, ILI NE: Papirološki autsajderi vode glavnu reč – oni su perjanice srpskog klupskog fudbala!

Možda vas zanima

TABELA super lige