Search
Close this search box.
1687379629397
VREME ČITANJA: 2 min

Penal rulet pripao Hajduku

Fruškogorski partizan (Bukovac) – Hajduk (Beška) 4:1, penalima 3:5
Stadion u Bukovcu, gledalaca: 400, strelci: 1:0 V. Dević 54.minut (11m), 1:1 S. Gavrilović 60.minut, 2:1 Poznanović 74.minut, 3:1 Tomljanović 83.minut, 4:1 Tomljanović 87.minut, penali: strelci za Fruškogorski partizan: V. Dević, Klincov, Poznanović, Antonić (odbrana Opačića), strelci za Hajduk: Ž. Mitrović, Matić, Simunović, M. Gavrilović, Gajić, sudija: Aleksandar Bečanović, pomoćnici: Dušan Lukić i Miloš Šavija, žuti kartoni: Roganović, Klincov (fruškogorski partizan), Simunović, S. Gavrilović (Hajduk).
Fruškogorski partizan: Lalić, Dejan Dević, Antonić, Roganović (Kantar), Klincov, Vladimir Dević, Gadžić (Jovan Dević), Ilić (Prolić), Poznanović, Berić, Malinović (Tomljanović).
Hajduk: Opačić, Marinko Gavrilović , Turčinović (Petrović), Gajić, Simonović, Slavko Gavrilović, Matić, Milan Mitrović, Denković (Đorđević (Milenković)), Milosavljević , Prica (Željko Mitrović).
Sjajna fudbalska predstava u Bukovcu. Revanš meč baraža za popunu VFL „Jug“ obilovao je uzbuđenjima i napetosti. Gosti su u Bukovac došli sa tri gola prednosti. Posle prvog poluvremena bilo je 0:0 i činilo se da gosti sigurno prolaze. Ipak u drugom poluvremenu prava drama.
Igrao se 54.minut kada je u kaznenom prostoru Hajduka posle velike gužve lopta pogodila nekog u ruku od gostujućih fudbalera. Za sudiju Bečanovića čist jedanaesterac. Siguran sa 11 metara bio je Vladimir Dević 1:0. Vrlo brzo su gosti izjednačili. Nakon greške štopera domaćih Antonića, Slavko Gavrilović je bio najprisebniji i lako matirao Lalića 1:1.
Ulazak iskusnog Marka Tomljanovića kod ekipe Partizana je sve promenio. U 74.minutu sa desne strane je asistirao Poznanoviću koji je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu 2:1. Posle korenera sa leve strane za Bukovčane i izbijene lopte, sa 20 metara je šutirao Tomljanović i kroz šumu nogu postigao pogodak 3:1, za nadu domaćina. Stadion je ekplodirao u 87.minutu kada je Tomljanović šutirao sa ivice kaznenog prostora i kada se lopta od stative odbila u mrežu tima iz Beške 4:1. Do kraja susreta i pored nadoknade od 5 minuta nije bilo mnogo igre, išlo se na penale.
U prve tri serije svi izvođači su bili sigurni. Za Hajduk je u četvrtoj pogodio kapiten Marinko Gavrilović. Udarac štopera domaćih Antonića je završio visoko preko gola. Peti gol za Hajduk je dao Gajić za pobedu od 5:3 i veliko slavlje gostiju. Na kraju su se svi akteri ovog duela sportski pozdravili.
Hajduk iz beške je izborio ulzk u Vojvođansku ligu „Jug“. Fruškogorski partizan će i naredne sezone igrati u Prvoj Novosadskoj ligi.
Trener gostiju za dva meča baraža iskusni Živko Budimirović je rekao:
„Čestitke mojim momcima na plasmanu u viši rang. Nije bilo lako, ali smo uspeli. Ovo je moj dvadeseti ulazak u viši rang sa ekipama koje sam trenirao. Hajduku želim svu sreću, jer sam ih ja predvodio na samo ove dve utakmice na poziv mog prijatelja, inače predsednika kluba. U narednom prvenstvu ću predvoditi drugu ekipu“.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”