Search
Close this search box.
1686501716828
VREME ČITANJA: 2 min

Trka odlučena u foto finišu

Smederevo ponovo u Prvoj ligi.
Odigrano je poslednje 30. kolo Srpske lige ”Zapad”. Smederevo je na teškom gostovanju u Ljubiću pokraj Čačka savladalo domaći Polet sa 3:1 i plasiralo se u viši rang. Nije bilo lako Smederevcima pogotovo nakon početnog vođstva domaćih od 1:0. Ipak kvalitet i iskustvo gostiju je presudilo. Nikola Stojković sa 2 i Mile Savković sa jednim golom su doneli pobedu svome timu i veliku radost. Sve u u svemu gledano Smederevo je zasluženo izborilo plasman u Prvu ligu. Prvi  pratilac Oklopnika tokom čitave sezone je bio Borac iz Čačka. Čačani su bili odličan takmac, ali ih je bod delio od plasmana u viši rang. U poslednjem kolu Borac je meč protiv davno otpisane Budućnosti iz Arilja dobio službenim rezultatom 3:0 jer su gosti odlučili da se ne pojave na Gradskom stadionu pored Zapadne Morave.
Bitan meč je odigran u Podunavcima. Radilo se o o duelu za opstanak između domaćeg Reala i Sloge iz Bajine Bašte. Pre meča bilo je jasno da domaćem sastavu treba bod za opstanak. Na kraju je tako i bilo 2:2. Ekipi iz Bajine Bašte je bila potrebna pobeda za opstanak u SLZ. Sloga iz Bajine Bašte se tako pridružila ekipama Sloge iz Kraljeva, Rađevca iz Krupnja, Mačvi iz Bogatića i Budućnosti iz Arilja koje su već pre ovog kola ispale iz srpskoligaškog društva.
Ostalih pet susreta bilo je u senci dva odigrana i nažalost jedne neodigrane utakmice. Sloga se od trećeg stepena takmičenja oprostika pobedom u Kraljevu pred svojim navijačima. Savladana je ekipa Takova iz Gornjeg Milanova sa 3:2. U Priboju Fap i Rađevac su podelili bodove, bilo je nerešeno 1:1. Mačva u zonu ide sa ubedljivom pobedom protiv Maldog radnika iz Požarevca rezulatom 3:2.
Tutin je na zatvaranju sezone kod kuće pobedio Slogu iz Požege sa 2:1. Još jedna pobeda domaćina, ovoga puta u Valjevu. Budućnost Krušik je pobedila OFK Mihajlovac sa 2:1.
Bila je ovo jedna izuzetno zanimljiva sezona u SLZ. U narednoj sezoni gledaćemo čak šest novih timova. O tome više u narednim danima.
Foto: Instagram FK Smederevo

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad