Search
Close this search box.
336928865_904460680804144_4671255851684162099_n
VREME ČITANJA: 2 min

Derbi u Divošu završen podelom bodova

Derbi 20. runde Vojvođanske lige Jug, a epilog i pored želje oba tima podela bodova. Hajduk iz Divoša kao drugoplasirani tim je ugostio trećeplasirani sastav Jedinstva iz Rumenke (2:2).
Stadion: Hajduka, Divoš. Gledalaca: 200. Sudija: Blagoje Radić (Irig). Žuti kartoni: Stanić i Šuman (Hajduk). Trkulja, Jovišić, Jelić, Tojzan (Jedinstvo). Crveni karton: Marković (Jedinstvo). Strelci: Galić i Ignjić (Hajduk). Janjić i Jelić (Jedinstvo).
HAJDUK: Trkulja, Šuman (Krčmarević), Skopljak, Halilović (Rakić), Jević, Nikolić, Nađ, Ignjić, Galić, Erak (Mihajlović), Stanić (Milenković).
JEDINSTVO: Marković (Tojzan), Jelić, Đekić, Trkulja (Topić), Pantić, Samardžić, Senderak, Ivan, Jovišić (Trpčević), Trišić (Zirić), Janjić.
Gosti dolaze do prednosi u 34. minutu utakmice. Akcija je trajala dugo, dva puta su šutirali igrači Jedinstva, prvi put se odbija od odbrambenog igrača. Lopta je sa desne strane upućena na drugu stativu, jedan igrač Jedinstva je udara glavom, odbija se na peterac Janjić rikošetira golmana koji brani, ali lopta ulazi u gol.
Domaćin u samom finišu prvog dela dolazi do poravnanja rezultata. Najsnalažljiviji je bio najbolji strelac Hajduka Mladen Galić. Sa levog boka lopta je upućena na desnu stativu gde dobro reaguje jedan igrač domaćina, ali golman odbija loptu do Galića.
Drugo poluvreme prošlo u odmeravanju snaga. Gosti su izdržali pritisak sa igračem manje iako su gubili desetak minuta pre kraja, čim su primili gol u idućem napadu su ga i postigli i tako došli do ogromnog boda. Upućen je oštar centaršut u 82. minutu Galić je dao loptu Skopljaku a Ignjić biva najvišlji u skoku i glavom prosleđuje za vođstvo.
Hrabri momci iz Rumenke se nisu predali i u sledećem napadu su anulirali prednost Divošana. Loptu sa desnog boka Samardžić prosleđuje Trpčeviću, a Trpčević Jeliću koji postiže sjajan gol sa oko 25 metara udaljenosti i donosi veliki bod Jedinstvu.

 

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”