Search
Close this search box.
vojvođanski jug
VREME ČITANJA: 1 min

Kreće trka i na vojvođanskom „Jugu“

Ovaj vikend na programu 16. kolo Vojvođanske lige „Jug“, šest mečeva na programu u subotu, a dva u nedelju.
Posle pauze od tri meseca timovi sa „Juga“ vraćaju se u sistem igranja svake nedelje. Na talonu je pehar i promocija u viši rang, a za sad najbliži tom ostvarenju su Hajduk Divoš, GFK Sloven, Sloga Erdevik…
Parovi 16. kola su: Sloga (Temerin) – Radnički (Nova Pazova), Veternik – GFK Sloven (Ruma), Donji Srem 2015 (Pećinci) – Sloboda (Donji Tovarnik), Sloga (Erdevik) – Jedinstvo (Ruma), Radnički (Šid) – Dunav (Stari Banovci), Šajkaš 1908 (Kovilj) – Mladost (Bački Jarak), Železničar (Inđija) – Index (Novi Sad).
Posebno će zanimljivo biti u meču između Sloge i Jedinstva iz Rume u Erdeviku jer je taj meč označen kao derbi kola, oba tima su u vrhu tabele i konkurisaće u borbi za titulu. Još jedan derbi se igra u Inđiji, gde će Železničar dočekati Index iz Novog Sada, oba ova tima su takođe u konkurenciji za sam vrh tabele.
I na dnu se igraju zanimljivi dueli, svi timovi imaju imperativ da slave na početku i tako zarade zlata vredne bodove. Radički će na Gradskom stadionu u Šidu dočekati Dunav iz Starih Banovaca u diektnoj konkurenciji za opstanak, ali isto tako i Šajkaš 1908 na svojov SC „Adi“ će ugostiti Mladost iz Bačkog Jarka i te utakmice mogu biti presudne u borbi za dalji plasman.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Jug”