Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Kapiten i jedan od najboljih igrača napustio Novi Pazar

Još jedan odlazak iz Novog Pazara, ali ovog puta izuzetno bitne karike u timu.
FK Novi Pazar je objavio da je Stefan Lončar napustio klub i nastavio karijeru u mađarskom Debrecinu.
Lončar je proveo godinu i po dana u klubu i ostavio snažan utisak, postavši kapiten tima i dobivši od navijača mural na stadionu. Njegove igre su privukle pažnju brojnih evropskih klubova, a Debrecin je bio najuporniji u nastojanju da ga dovede u svoje redove.
Iako je Lončarov ugovor istekao ovog leta, rukovodstvo FK Novi Pazar je odlučilo da mu ustupi i da mu izađe u susret, ceneći sve što je uradio za klub.
Stefan Lončar imao je potrebu da se obrati svima kojima je plava boja u srcu:
“Pre svega, neizmerno sam zahvalan ljudima u klubu. Pomogli su mi u trenutku kada sam na stolu imao ugovor višestruko veći od trenutnog. Jasno je da su mogli da me zadrže, jer sam imao ugovor na još šest meseci. Verovatno nijedan drugi klub, a posebno ne onaj što se bori za Evropu, to ne bi uradio. Možda i bi, ali bi tražio ogromno obestećenje i onda transfer najverovatnije propada. Prema meni su postupili ljudski, nemam reči da im zahvalim. Gotovo sam siguran da ću se jednog dana vratiti u Pazar. Zavoleo sam grad, klub i sve ove ljude.
Nadam se da će Novi Pazar izboriti Evropu, ovi navijači zaslužuju da gledaju najveće kontinentalne klubove. Ovde sam doživeo najbolje fudbalske trenutke u karijeri. Svakom fudbaleru bih poželeo da bude prihvaćen i poštovan kao ja u Novom Pazaru. Zahvalio bih se svima koji su me trenirali u Pazaru, saigračima, medicinskom osoblju, ljudima koji su bili svaki dan s nama i omogućili da nas uvek čeka sve što je potrebno za trening. Potencirao bih još jednom upravu, koja mi je izašla u susret kad se klub svim silama bori za Evropu. Krivo mi je sto napuštam jedan ovakav klub i grad, ali je u ovom trenutku moralo tako. Hvala navijačkim grupama Ekstremi i Torcida Sandžak.”
Foto: Facebook/FK Novi Pazar – Zvanična stranica

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

Kapiten i jedan od najboljih igrača napustio Novi Pazar

Možda vas zanima

TABELA super lige