Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Mirko Ivanić na meti nekoliko klubova

Mirko Ivanić možda nije imao najbolju jesen, ali je i dalje bio najbolji asistent Crvene zvezde.
Njegove usluge su izuzetno cenjene i govori se da su klubovi iz Top 5 liga, Turske i Grčke, zainteresovani za njega. Postoji realna šansa da možda s početkom 2023. godine napusti “Marakanu”. Crvena zvezda je jasna u pogledu okosnice tima – niko ne može da ode sem u slučaju neke višemilionske ponude.
Takva je situacija i sa drugim igračima kluba, kao što su Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai, Milan Rodić, Gelor Kang… Nemački Majnc je pre šest meseci želeo Ivanića, ali je tada Crvena zvezda bila fokusirana na kvalifikacije u Ligi šampiona i nije razmišljala o prodaji svoje “zlatne četvorke”.
Sada, sa samo obavezama u Superligi i Kupu Srbije, možda bi se i razmatrala prodaja jednog od nosioca, s obzirom da klub već ima kvalitetne mlade igrače na krilnim pozicijama poput Osmana Bukarija, Stefana Mitrovića i Mustafe.
Prelazni rok u Evropi će ozbiljnije početi tek nakon novogodišnjih praznika. Videćemo da li će na adresu u Ljutice Bogdana stići ponuda zbog koje bi Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Marin mogli da se sastanu i vagaju.
Mirko Ivanić je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2025. godine, a trenutna cena na tržištu, prema procenama “Transfermarkta”, je osam miliona evra. Od 2019. godine, kada je stigao iz BATE Borisova, Mirko je odigrao 175 mečeva za crveno-bele, sa 55 golova i 43 asistencije, uključujući i 11 ove jeseni.
Foto: FK Crvena zvezda 

Možda vas zanima

TABELA super lige

VREME ČITANJA: 2 min

Mirko Ivanić na meti nekoliko klubova

Možda vas zanima

TABELA super lige