Search
Close this search box.
New Project (20)
VREME ČITANJA: 2 min

Kenan Kolašinac – najbolji trener jesenjeg dela sezone Srpske lige “Zapad”

Na glasanju za najbolje pojedince Srpske lige “Zapad”, Kenan Kolašinac je proglašen za najboljeg trenera prvog dela sezone.
Dugogodišnji fudbalski radnik i trener, proteklog leta seo je na klupu Tutina. Cilj je bio da se u tekućoj sezoni Srpske lige “Zapad” ostvari što bolji plasman i da se igra ekipe podigne na viši nivo.
Kolašinac je u tome uspeo. Tutin je delovao odlično u prvom delu sezone što pokazuje i visoko 6. mesto na tabeli. Ambicije Tutina jesu vrh tabele i što bolja igra, uz dolazak nekoliko novih igrača.
U nekoliko navrata ste obavljali funkcije sportskog direktora i šefa stručnog štaba u superligašu FK Novi Pazar. Kako bi prokomentarisali tu razliku između superligaškog i srpskoligaškog stepena takmičenja?
“Upravo tako. U prethodne tri sezone sam bio dva puta šef stručnog štaba, direktor akademije fudbala i na kraju sportski direktor Novog Pazara i mogu vam reći da je Superliga ipak “glavna scena” fudbala u Srbiji. Razlika je velika, i u kvalitetu i organizaciji samih utakmica, a samim tim i u infrastrukturi. S tim što se Srpska liga “Zapad” polako primakla i po kvalitetu, budžetu i organizaciji Prvoj ligi Srbije. Po meni Srpska liga “Zapad” je ubedljivo najbolja u odnosu na ostale grupe.”
Ekipa Tutina je jako dobro delovala u prvom delu sezone, a to pokazuje i pozicija na tabeli. Kako ste vi videli dosadašnji deo sezone i da li ste zadovoljni ovim učinkom?
“Kasnili smo sa pripremama i formiranjem ekipe, tako da smo sve do 4. kola jurili igrače i sklapali tim. Posle smo ušli u jedan dobar ritam i ja sam zadovoljan urađenim, čak mislim da smo i premašili neka moja očekivanja. Ekipa je prihvatila moj stil rada, koji je dosta zahtevan, tako da smo igrali jako dobro, disciplinovano i to je dalo rezultate. Konstantno smo na treningu imali po 22 igrača, tako da smo mogli nesmetano da radimo.”
Da li će u ekipu Tutina stići neka nova pojačanja u zimskoj pauzi i da li se trenutno radi na tome?
“Što se tiče nastavka sezone, ostalo je da sa upravom dogovorim dalji nastavak sezone i da preciziramo liste igrača koji ostaju, a koji odlaze. Uprava je u dosadašnjem radu obezbedila sve što je potrebno za funkcionisanje i tu nismo imali nikakvih problema. Sigurno je da moramo da se pojačamo i ja već imam spisak igrača koje bi trebalo dovesti.”
Koje su ambicije kluba u ovoj sezoni i šta možemo očekivati od vaše ekipe do kraja sezone?
“Mi smo krenuli sa nekim ambicijama da budemo u sredini, ali su ambicije rasle iz kola u kolo. Ja uvek ispred sebe postavljam najviše ciljeve i to tražim od igrača koji su odradili izvanredan posao. No, realnost je drugačija. Trenutno su Smederevo, Borac i FAP dosta odmakli i tu bi trebalo tražiti prvaka, a mi bi trebalo da budemo zadovoljni plasmanom od 3. do 6. mesta.” – izjavio je Kenan Kolašinac, šef stručnog štaba FK Tutin.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad