Search
Close this search box.
New Project (7)
VREME ČITANJA: 3 min

Saopštenje za javnost FK Radnički iz Valjeva

FK Radnički iz Valjeva izdao je saopštenje povodom prašine koja se digla između ovog kluba i jednog od sponzora.
FK Radnički je, iako niželigaški klub, uspeo da postane najmasovniji sportski kolektiv u ovom delu Srbije. U mlađim kategorijama je trenutno preko 270 momaka rođenih od 2004. do 2016. godine. U klubu je zaposleno 10 trenera, od čega su šestorica profesori fizičkog vaspitanja. Radi se najbolje što se može, u datim uslovima. Da decu usmerimo ka sportu, da im se znanje što bolje prenese. Da se, uz druženje i pozitivne vrednosti, postignu dobri rezultati.
Na našu žalost, malo ko prepoznaje koliko je značajan naš sportski kolektiv za razvoj sporta u Valjevu. Još manje se prepoznaje koliko vremena, truda, organizacije, znanja, pa na kraju i novca je potrebno da sve funkcioniše kako treba. Osim na internetu i po portalima, u praksi nema toliko lokal – patriota. Onih koji će da pomognu da se ova priča održi i napreduje. Manje ili više uspešnim privrednicima i ljudima dobre volje su uvek bila otvorena vrata. Na ta vrata retko ko je kucao.
Svi uspesi, koji su potekli iz čistog entuzijazma su, srećom, prepoznati među onima među kojima je i najvažnije – našom decom. Gledano od seniora do najmlađih kategorija, Radnički je bio najuspešniji fudbalski klub u gradu prethodne godine. Međutim, neki drugi su ipak zaslužili razna sponzorstva. To niko nije spomenuo kao problem i potegao pitanje kako će najbrojniji i najuspešniji fudbalski klub grada da nastavi uspešno svoju egzistenciju, koja je sa uspesima sve skuplja.
FK Radnički se bavi isključivo sportskim, odnosno fudbalskim pitanjima. U tuđe nadležnosti se ne mešamo, niti ćemo dozvoliti da nas umešaju iz ko zna kojih, reklo bi se malicioznih, razloga. Sva pravna lica koja su legalno registrovana u Agenciji za privredne registre mogu da budu sponzori sportskih klubova i mi ih tako i posmatramo.
Mi smo mali fudbalski klub koji gleda kako da opstane i da usreći što više mališana. Najsrećniji bi bili kada bi imali mnoštvo domaćih, pa čak i stranih, a pre svega valjevskih sponzora. Pošto to nije slučaj u realnosti i pošto to nikome ne smeta, ne vidimo kao dobronamerno da im smeta ako eventualni sponzori nisu u ravni sa njihovim ovakvim ili onakvim uverenjima. Internet hajke sa raznim netačnim i izmišljenim tvrdnjama sigurno nisu akt bilo kakvog patriotizma ili dobre namere.
Još jednom ćemo ponoviti, Radnički je fudbalski klub i u njegovoj nadležnosti nije da registruje pravna lica, da se bavi njihovim delatnostima i da (ne) dozvoljava iste. Takođe, ljudi u i oko FK Radnički su slobodni da privatno iskazuju svoju volju po bilo kom pitanju i klub im ni u kom slučaju ne nameće mišljenje, niti bilo koga tera na bilo šta.
Jedine akcije u kojima smo učestvovali, a da nisu sportske, su humanitarne. Od nebrojenih akcija dobrovoljnog davanja krvi do pomoći sugrađanima nakon poplava, klizišta ili jakih snežnih udara. To nikada nije bilo dovoljno zanimljivo ili za pohvalu, ali nije ni da smo mi to radili da bi nas neko hvalio ili nam se zahvaljivao. To ističemo isključivo da bi se video naš odnos prema Valjevu i ljudima koji u njemu žive.
Ako neko misli da će se nečiji odnos prema pravim vrednostima promeniti zbog jednog sponzorstva, taj možda nikada te vrednosti nije ni razumeo. Mi ih živimo decenijama.
FUDBALSKI KLUB RADNIČKI VALjEVO

Možda vas zanima

TABELA Kolubarsko-Mačvanske zone