Search
Close this search box.
Srpske lige
VREME ČITANJA: 2 min

Najava 6. kola Srpske lige “Zapad”

U subotu i nedelju igraju se utakmice 6. kola Srpske lige “Zapad”.
Derbi kola igra se u Priboju, gde će FAP, na svom terenu dočekati ekipu Krušika. Budućnost je vezala dve pobede, međutim u prošlom kolu su opet ubedljivo poraženi od Borca (0:4). FAP još uvek nije u željenoj formi. Imaju deset bodova i trenutno zauzimaju treće mesto.
Još jedan derbi, u ovom trenutku samo po tradiciji i imenu dva kluba, igra se u Čačku. Borac je trenutno dosta kvalitetnija ekipa od kraljevačke Sloge, ali Kraljevčane ne treba nikada otpisivati. Sloga još uvek ne zna za pobedu, dok je Borac drugi sa četiri pobede iz pet utakmica.
U ovom kolu, nema kraja derbijima, pa će u Arilju biti odigran još jedan derbi dve ekipe iz gornjeg dela tabele. Prvoplasirana ekipa Smedereva, ide u goste još uvek neporaženoj Budućnosti. Budućnost sa svojom mladom ekipom igra jako dobro i uz dve pobede imaju i tri remija. Smederevo trenutno zauzima lidersku poziciju sa maksimalnim učinkom.
Stadion u Ljubiću biće domaćin utakmici između Poleta i Takova, koja se igra u jutarnjem terminu (11:00). Polet, predvođen Vladimirom Stevlićem igra jako dobro u dosadašnjem delu sezone. Takovo nije krenulo onako kako su to očekivali, ali od njih se uvek očekuje da budu čvrsta ekipa. Polet jeste favorit, ali nikako ne treba otpisivati i ekipu Takova.
Rađevac je u ovu sezonu jako dobro krenuo. Ostvarili su dve pobede, međutim nakon toga pad u igri i tri vezana poraza. U ovom kolu gostuje im Sloga iz Bajine Bašte. Trenutno obe ekipe imaju isti učinak, od po dve pobede i tri poraza. Sa jedne strane Uroš Kojić, sa druge Aleksandar Đoković. Očekuje nas izuzetno zanimljiv duel.
Sloga iz Požege ne igra najbolji fudbal i kako se to od njih očekuje. Trenutno zauzimaju tek 8. mesto sa sedam bodova. Priliku da uzmu nova tri boda, imaće u Mihajlovcu, protiv istoimene ekipe. Ekipa Mihajlovca je u prošlom kolu zabeležila novi težak poraz od Sloge (BB), kada su poraženi sa 4:0. Gosti iz Požege biće izraziti favoriti u ovom susretu.
Mladi Radnik se nalazi na pretposlednjem mestu i sigurno da to nije ono čemu su se nadali. Uz jednu pobedu i četiri poraza, očajnički traže nove bodove. Priliku za nove bodove imaće već za vikend kada im u goste dolazi Real. Ekipa Reala je sasvim dobro startovala, nalaze se na 7. mestu i nova tri boda bi ih lansirala u gornji deo tabele.
Mačva se i dalje muči. U prošlom kolu osvojili su prvi bod, u remiju sa Slogom (K). Trenutno su poslednjeplasirana ekipa i moraju se što pre trgnuti, ako žele da i sledeće sezone igraju Srpsku ligu. U ovom kolu, u goste im dolazi Tutin. Tutin je sa dve pobede, dva remija i jednim porazom trenutno u gornjem delu tabele. Odlična prilika za njih da dođu do nove pobede i nova tri boda.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad