Search
Close this search box.
Kosta Marković
VREME ČITANJA: 2 min

Kosta Marković: Radnički ima kvalitet za Srpsku ligu

U današnjem tekstu, spremili smo vam ekskluzivni intervju sa šefom struke FK Radnički iz Valjeva, gospodinom Kostom Markovićem.
FK Radnički iz Valjeva, osnovan je 1967. godine, a trenutno se takmiči u kolubarsko-mačvanskoj zoni. U sezoni 2021/22 završili su na trećem mestu, iza gradskog rivala Budućnost Krušika i Vrelo Sporta. Kakve su ambicije i očekivanja od ove sezone, saznajte u sledećem razgovoru.
Kosta Marković
FK Radnički (VA), sezona 2022/23
Kakva su očekivanja od naredne sezone i koje su ambicije?
“S obzirom da smo klub koji ima sve mlađe selekcije i veliki broj dečaka u klubu, akcenat je da nam mlađe selekcije igraju što viši rang. Prvi tim od ove godine pokušava da izbori plasman u Srpsku ligu. Naglasio bih da nam omladinci igraju Prvu omladinsku ligu Zapadne Srbije. Trenutno zauzimaju prvo mesto i najavljuju juriš na kvalitetnu ligu Srbije.”
Da li se klub pojačao u ovom prelaznom roku i ako jeste, ko je sve stigao u klub?
“Kao što sam rekao, mi smo klub koji dosta radi na stvaranju igrača. Svake godine izbacimo veliki broj momaka iz naše omladinske škole u prvi tim. Ove godine mislim da su se kockice složile. Uz momke iz naše škole koji su vec stasali, doveli smo dva iskusna igrača. To su Marko Prokić i Miloš Rašević. Oni su provereni igrači, a uz njih pojačao nas je i Nikola Mijailović, perspektivni napadač, koji je došao iz Jedinstva sa Uba.”
Da li Radnički ima kvalitet da se sledeće sezone takmiči u višem rangu?
“Radnički sigurno ima kvalitet, kako na terenu, tako i van terena. Mislim da smo, po svim parametrima, iznad ovog ranga. To se odnosi na upravu, navijače i sve ostale ljude koji rade u klubu, moram napomenuti, s ljubavlju. Jedini problem je infrastruktura, ali se nadam da ćemo se i sa tim izboriti u narednom periodu.” – izjavio je šef struke Radničkog iz Valjeva, gospodin Kosta Marković.

Možda vas zanima

TABELA Kolubarsko-Mačvanske zone