Search
Close this search box.
fk bor 1919
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 1. kola Zone “Istok”

Pregled 1. kola Zone “Istok”. Pobede favorita na otvaranju sezone u Zoni “Istok” Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.
Na startu je, posle odustajanja od takmičenja ekipe OFK 019, slobodan bio Hajduk Veljko iz Negotina. Konkurs za popunu praznog mesta otvoren je do danas, pa se očekuje odluka Privremenog organa o novom članu Zone “Istok”.
Bor 1919 je na svom terenu pobedio OFK Knjaz rezultatom 4:0 i tako potvrdio da je jedan od favorita za osvajanje 1. mesta i povratak u srpskoligaško društvo. Strelci za Borane bili su Karabašević u 52., Milićević u 69., Stanković u 90. i Marković u 90.+2 minutu.
U piroćanskom derbiju Tanasko Rajić je kao formalni gost pobedio Jedinstvo (1:4). Prvi su do gola stigli domaći, a Stanković je golom u 3. minutu najavio uspešnu sezonu Jedinstva. Gosti u uspeli da uspostave kontrolu nad situacijom na terenu, pa su golovima Pešića u 36., Petrovića u 45., Matejića u 75. i 82. minutu iz jedanaesterca stigli do trijumfa na teškom gostovanju.
OFK Slatina je kao domaćin deklasirala Ozren iz Sokobanje rezultatom 9:0. Pet golova za zonaša iz Slatine postigao je Saša Jovanović. Po dva puta mrežu gostiju, koji su doputovali sa svega 11 igrača, zatresli su Lazarević i Ducić.
Čak 6 golova viđeno je u još jednom gradskom derbiju odigranom u Kladovu. Bivši srpskoligaš Đerdap je sa 4:2 pobedio Brodoremont u jednoj od zanimljivijih utakmica ovog kola. Golove za Đerdap postigli su Lazić (autogol), Moderanović (2) i Čokenjalović, dok je dvostruki strelac za Brodoremont bio Vuković.
Puno drame viđeno je u Beloj Palanci gde je domaći Rajko Mitić golom Vintonjaka u 4. minutu sudijske nadoknade vremena stigao do pobede (2:1) u duelu sa Radničkim 1946 iz Lubnice. Domaćin je poveo golom Ilića u 36., a izjednačio je Petrović u 41. minutu.
OFK Zlot je na svom terenu pobedio Rtanj sa 3:1. Domaćin je poveo golom Pastronijevića u 9., a gosti su do izjednačenja stigli u 19. minutu preko Dujkića. Marković je u 44. minutu sa bele tačke ponovo doneo prednost Zlotu, a pobedu domaćina potvrdio je Ivanov u 47. minutu.
U još jednom komšijskom derbiju Balkanski je bez većih problema izašao na kraj sa Lužnicom iz Babušnice i slavio pobedu rezultatom 5:0. Golove za tim iz Dimitrovgrada postigli su Ćirić, N. Kirkov, S. Kirkov, Ivanov i Petrov.

Možda vas zanima

TABELA zone istok