Search
Close this search box.
Smederevo
VREME ČITANJA: 2 min

Smederevo – Srpska liga “Zapad”

Smederevo je prošlu sezonu završilo na 6. mestu. U sezoni 2022/23 očekuju mnogo bolji rezultat.
Smederevo je prošle sezone igralo jako promenljivo. Znali su Smederevci da vežu dve pobede protiv Borca i Sloge (P), pa da nakon toga izgube od poslednjeplasirane Trepče.
Falio je kontinuitet u igri ove ekipe. Od ove sezone, Smederevo će nastupati u dosta izmenjenom sastavu, u odnosu na prošlu sezonu.
Ekipa Smedereva od ove sezone ima i novu upravu. Mi smo razgovarali sa novim sportskim direktorom, bivšim napadačem Crvene Zvezde i mnogih drugih klubova u zemlji i inostranstvu, Predragom Sikimićem:

Smederevo

“Doveli smo koga smo hteli. Imamo mali problem pred prvo kolo, jer su nam dva jako bitna igrača povređena, a jedan ima problema sa temperaturom. Očekivanja su nam prvo mesto. Imamo jaku ekipu, verujem u svoje momke. Za sada je sve onako kako i treba da bude, osim ova tri igrača sa kojima imamo problem. Jurimo Prvu ligu ozbiljno, sve ide ka tome i puni smo optimizma.”
Došlo je i dosta novih pojačanja. Ekipu je pojačalo nekoliko prvoligaških igrača, a Sikimić najavljuje da za njih još uvek nije završen prelazni rok:
“Što se tiče još nekog eventualnog pojačanja, vrlo je moguće. Prelazni rok je do 15. septembra i živa je stvar, tako da videćemo. Igrači koji su nezadovoljni u Prvoj ligi, njih ćemo pokušati da dovedemo.”
Spisak igrača, koji su, za sada, stigli u klub, možete pročitati ovde.
“Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je bila u Vršcu, izgubili smo (1:2). Druga utakmica je bila protiv ekipe iz druge lige Izraela (1:1). Treću smo odigrali protiv omladinaca Čukaričkog (6:2). Nakon toga smo išli u Jagodinu (1:1). Generalna proba je odigrana protiv Radničkog iz Svilajnca. Dobili smo tu utakmicu (1:4).”
FK Smederevo 1924 – Lična karta
Osnovan: 1924
Boja dresova: Plava
Opština: Smederevo
Stadion: Stadion FK Smederevo
Kapacitet: 17.200

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad