Search
Close this search box.
496569_zvezdara_f
VREME ČITANJA: 2 min

PROLEĆE IM NIKAKO NE PRIJA: Dorćolski štit odoleo na Bulbulderu – “bulke” se ne mogu prepoznati!

Ponavlja se prethodna sezona…

Fudbaleri Zvezdare jesenji deo takmičenja u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana za sezonu 2022/23 okončali su na liderskoj poziciji, ali je nastavak takmičenja doneo veliki pad i “bulke” su morale da se zadovolje sa četvrtom pozicijom i čak 23 boda zaostatka u odnosu na šampiona.

I u aktuelnoj sezoni klub sa Bulbuldera je prvi deo šampionata okončao na deobi dve vodeće pozicije, ali se još jednom pokazalo da “bulke” ne cvetaju na proleće. Naime, klub sa stadiona u Ulici Ljubice Luković u četiri uvodna kola nastavka šampionata osvojio je svega dva boda, a crna serija je nastavljena i tokom meča sa GSP Polet Dorćolom.

Duel renomiranih prestoničkih rivala okončan je bez golova rezultatom 0:0 čime je slađi bod otišao put stadiona pokraj Nebojšine kule, a Bulbulderci ne samo da nakon 450 minuta prolećnog fudbala ne znaj uza trijumf, već su u navedenom periodu svega dva puta uspeli da pronađu put lopti do mreže protivnika.

Interesantno je napomenuti da ukoliko bi smo posmatrali samo prolečni deo sezone, ekipa Zvezdare se nalazi pri samom dnu tabele. U prethodnih pet prvenstvenih mečeva, slabili učinak od sastava sa Bulbuldera (tri osvojena boda), imaju samo novobeogradsko Ušće koje je stiglo do dva boda, dok kumodraški torlak i Rad i dalje nižu poraze u nastavku takmičenja.

Foto: FK GSP Polet DorćolDupla nula na Bulbulderu

– Srpska liga Beograd, 20. kolo:

Zvezdara (Beograd) – GSP Polet Dorćol (Beograd) 0:0

Stadion: FK Zvezdara

Sudija: Đorđe Tomić

Žuti kartoni: A. Pavlović, A. Radović, N. Sević, V. Milicanović (Zvezdara); K. Spasić, S. Dimić (GSP Polet Dorćol)

Zvezdara (Beograd): Nikolić, Živković (Milicanović), Avramovski, Pavlović, Nišavić, Gusnić, Ivanić, Đorđević, Dragić (Milosavljev), Sević, Perić (Radović).

GSP Polet Dorćol (Beograd): Rakonić, Tošić, Tatomirov (Hiti), Radulović, Jovanović, Nikolić (Dimić), Spasić, Marušić (Pavlović), Đorđević, Stojanović, Daraboš.

Priliku da konačno zabeleže prvi prolećni trijumf, fudbaleri Zvezdare će imati narednog vikenda kada će gostovati novobeogradskom Brodarcu, dok će GSP Polet Dorćol biti veliki favorit u duelu protiv kumodraškog Torlaka koji se nalazi u negativnom nizu od šest uzastopnih poraza.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd