Search
Close this search box.
543434-usce1-f
VREME ČITANJA: 2 min

BULKE UVENULE NA “TRAKTOR ARENI”: Veliki derbi pripao Novobeograđanima – sa Ušća se vidi prvoligaški karavan!

U velikom derbiju trećeg ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, bilo je svega.

Iako termin nije bio fudbalski, na stadionu pokraj novobeogradske Hale sportova “Ranko Žeravica” oko 120 ljubitelja fudbala prisustvovalo je odličnoj fudbalskoj predstavi u kojoj su se sastale ekipe Ušća i lidera beogradske grupe srpskoligaškog karavana Zvezdare.

Opšti utisak jeste da je meč opravdao očekivanja, a posebno se mora istaći da je nakon njega, stanje na tabeli Srpske lige Beograd u potpunosti neizvesno.

Domaćin je do prednosti stigao iskoristivši prvu šansu koju je stvorio. Igrao se 18. minut Arsić je uputio centaršut u šesnaesterac “bulki”, glavu je ka golu poslao Jović, a ispred same gol linije našao se Govedarica koji je loptu poslao iza leđa Borjana.

Nakon primljenog pogotka ekipa Zvezdare je preuzela terensku inicijativu, a u 37. minutu viđen je spektrakularan pogodak. Sjajno je Gusić uhvatio volej sa preko 20 metara i golmanu Vojvodiću, spasa nije bilo. Rezultat je poravnat.

U desetom minutu nastavka meča postavljen je i konačni rezultat. Kardinalnu grešku Pavlovića koji je vratio kratku loptu svom golmanu, iskoristio je Jović i mreža Borjana se po drugi put zatresla.

Pitanje pobednika definitivno je bilo rešeno u 70. minutu kada je Pavlović usled druge javne opomene, morao ranije na tuširanje, a do kraja susreta beležimo još jedan crveni karton. U nadoknadi vremena i fudbaler Novobeograđana Vujović je zbog drugog žutog kartona morao ranije da napusti teren.

Nakon susreta na popularnoj “Traktor Areni” situacija na tabeli se znatno iskomplikovala. Vodeća Zvezdara sada ima svega dva boda više u odnosu na Novobeograđane, a u slučaju da Zemun u subotu 28. oktobra savlada GSP Polet Dorćol i oni će se umešati u borbu za lidersku poziciju i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije, a isto važi i za ekipu zemunskog Teleoptika koja bi trijumfom u Obrenovcu takođe istakla ozbiljnu kandidaturu za vrh tabele.

U narednoj takmičarskoj rundi novobeogradsko Ušće gostuje ekipi Torlaka, dok će Zvezdara na svom terenu na Bulbulderu dočekati BASK TEK.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd