Search
Close this search box.
1687470807271
VREME ČITANJA: 2 min

Đurđin duplom pobedom u viši rang

Rusin (Ruski Krstur) – Đurđin 1:2
Stadion Rusin, gledalaca: 500, strelci: 0:1 Panić 73.minut, 0:2 S. Balać 78.minut, 1:2 Kulić 90+1.minut, sudija: Dragan Zorić, pomoćnici: Aleksa Bibin i Zdravko Vujanov, žuti kartoni: S. Toma, Koćiš, Sajanković (Rusin), Horvatski, Sarić, Skenderović (Đurđin).
Rusin: Kronić, Stefan Toma (Budinski), Holik, Kočiš, Pavlović, Vujović, Černok, Kulić, Marković, Sajanković, Branković (Civrić (Aleksandar Toma)).
Đurđin: Sarić, Horvatski, Aleksa Bilbija, Šomođi, Polovina, Vuković (Balać), Panić (Ilija Bilbija), Mihailović (Kujundžić), Stantić (Oračić), Vidaković (Savanović), Sarić.
Đurđin je i u revanš meču baraža za popunu VFL ”Sever” pobedio ekipu Rusina istovetnim rezultatom od 2:1 kao i u prvoj utakmici. Ovom pobedom se tim sa severa naše pokrajine plasirao u viši rang. Utakmica u Ruskom Krsturu je odigrana po veoma toplom i sparnom vremenu. Prvo poluvreme kao da se nije ni igralo. Oba tima su bila bez energije i nekako su igrači delovali bezvoljno na terenu. Naravno bez pravih prilika se otišlo na odmor bez golova 0:0.
Nastavak je doneo malo prijatnije uslove za igru, pa je bio i bolji fudbal. Sredinom poluvremena je bio najbolji period igre domaćina. U 63.minutu Sajanković je sa nekoliko metara pogodio prečku. Dva minuta kasnije priliku propušta Civrić, a ubrzo ponovo i Sajanković.
Kazna za promašaje je stigla u 73.minutu. Odlična kontra gostiju i fenomenalan pogodak Panića sa 30 metara je lobovao golmana Rusina Kronića koji bio daleko od gol linije 0:1. Pet minuta kasnije nakon slabe reakcije kapitena ekipe iz Ruskog Krstura Holika u šansi se našao Kujundžić. Golman domaćina Kronić je dobro intervenisao, ali se lopta odbila do Balaća koji je sa ivice kaznenog prostora praktično pogodio praznu mrežu 0:2. Tu je pitanje ko će na vojvođanski sever bilo rešeno. Ipak u prvom minutu po isteku regularnih 90 minuta iskusni špic Rusina Janko Kulić je makazicama postigao počasni pogodak za domaćine 1:2.
Po završetku meča nastalo je veliko slavlje igrača, trenera i navijača gostujućeg tima. Prvi trener Đurđina Davor Skenderovič je rekao:
„Izuzetno teška utakmica po jako toplom vremenu. Imali smo prednost iz prve utakmice i znali smo da će domaćin morati da napada. Malo smo se povukli i iskoristili naše šanse iz kontri. Čestitke mojim igračima, kao i domaćinu“.
Ekipa Đurđina će u narednom prvenstvu nastupati u Vojvođanskoj ligi „Sever“. Porazom u dvomeču baraža Rusin je ostao član Područne lige Sombor.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”