Search
Close this search box.
Startuje VFL Sever
VREME ČITANJA: 2 min

Ovog vikenda startuje Vojvođanska liga „Sever“!

Premijerno prolećno kolo u šampionatu Vojvođanskog „Severa“ startuje sutra, na programu šest mečeva. U nedelju se igraju dva meča.
Sloga iz Čonoplje će na svom terenu dočekati vicešampiona jeseni ekipu OFK Vrbasa. Obe ekipe su u gornjem delu tabele i ulaze u drugi deo osnaženi. U prvom kolu Vrbas je trijumfovao na „Šlajzu“ veoma ubedljivo (3:0).
Jesenji prvak ekipa Bratstva 2019 iz Prigrevice na svom stadionu „Goran Nesvanulica – Klipi“ ugostiće Sentu. Četrnaest bodova beže Prigrevčani prvom pratiocu Vrbasu. Senta je u borbi za opstanak, popravila utisak tek krajem prvog dela. U prvom kolu na Gradskom stadionu u Senti, slavila je ekipa jesenjeg šampiona (2:0).
Bajša će na svom terenu dočekati Obilić i želeće da se „osveti“ za poraz u Zmajevu (1:0) posle kog je forma domaćina išla samo nizbrdo. Bajša takođe neprijatno iznenadila i na kraju završila u samoj sredini tabele iako je projektovano da budu u vrhu.
Najstariji fudbalski klub u Srbiji, Bačka 1901 na stadionu „kraj Somborske kapije“ ugostiće veoma prijatno jesenje iznenađenje Gajdobranski Hercegovac. U prvom kolu ova dva tima igrala su na „ravne časti“ (1:1). Bačka 1901 posle odlične prošle sezone, neočekivano se našla u donjem domu.
„Fenjeraš“ Apatinska OFK Mladost na svom terenu pod imperativom trijumfa dočekaće ekipu sa sredine tabele Preporod. U prvom kolu na stadionu u Novom Žedniku su Apatinci poklekli (2:0). Očekuje se veoma zanimljiv duel.
U Bačkoj Palanci na stadionu „Tikvara“ Krila Krajine u derbiju začelja dočekaće Radnički 1918. Ratkovčani su slavili kod kuće u prvom duelu (4:1). Obe ekipe se nalaze na deobi sredine i dna tabele, pa će ova utakmica imati imperativ pobede za obe ekipe.
U nedelju na programu dva meča. Sa novim očekivanjima u sezoni i međusobnim duelom startovaće komšijski derbi. Vojvodina iz Bačkog Gradišta na svom terenu „Đorđe Tapavica-Džoja“ ugostiće Mladost iz Turije. Ekipa sa vrha tabele pobedila je u prvom kolu (2:0), dok je Vojvodina na samom dnu i pod imperativom da trijumfuje u ovom kolu.
Derbi kola igra se u Bačkom Petrovcu gde domaća ekipa Mladosti dočekuje najprijatnije iznenađenje jeseni ekipu Radničkog 1905. Prvim duelom u Bajmoku nisu bili zadovoljni ni jedni ni drugi s’obzirom da su ekipe podelile plen (2:2). Obe ekipe imaju veće ambicije u prolećnom delu.
Svi mečevi Vojvođanske lige „Sever“ su na programu u subotu (4. marta) i nedelju (5. marta), sa početkom od 14,30 časova. Očekuje se i da vreme ide na ruku timovima, tako da će biti sve spremno za spektakl.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”