Search
Close this search box.
1672681639917
VREME ČITANJA: 3 min

Novogodišnji razgovor sa Enesom Malićijem

Enes Malići je predvodeći ekipu Torlaka u Srpskoj ligi “Beograd” u jesenjoj polusezoni odradio odličan posao i tim je na zimsku pauzu otišao sa treće pozicije.
Sam početak ovog razgovora je naravno bio posvećen upravo završenoj 2022. godini:
“Jedna izuzetno uspešna godina za FK Torlak, za mene kao šefa struke i za igrače. Ja sam krenuo tim redom klub, trener, igrač, a ustvari igrači su najzaslužniji za taj uspeh. Klub je juna meseca obezbedio plasman iz Zonske lige u Srpsku, svi ti igrači koji su bili korišćeni su dali svoj maksimum. Uprava je obezbedila maksimalne uslove tako da je cela sezona istorijska. Kasnije i ova Srpska liga koja je izuzetno kvalitetna i više od polu profesionalne, osvojeno je treće mesto. I ponovo se vraćam na početak, ova godina je izuzetno izuzetno uspešna.”
U Srpskoj ligi dugo ste bili na vrhu, ali je u poslednjih nekoliko kola došlo do slabijih rezultata. Šta je uzrok pada u formi, kratak fond igrača ili se jednostavno tako namestilo?
“Nije pad forme, ta rotacija igrača nam je kratka. Ne može 13-14 igrača stalno da se koristi. Mi smo u poslednjih 4-5 kola imali dosta povreda igrača, kartona, pa su nam ti igrači koji su bili tas na vagi nedostajali. Samim tim iz nekih individualnih grešaka igrača koji su bili u rotaciji nam se dogodilo da izgubimo, iako smo korektno odigrali te utakmice. Pogotovo protiv Zvezdare i Teleoptika. Generalno to nije pokvarilo utisak koji smo ostavili tokom većeg dela sezone.”
Torlak je praktično celu polusezonu u Srpskoj ligi odigrao u gostima:
“Dobro se radilo u pripremnom periodu. Uprava je napravila ozbiljan poduhvat da se u Kumodražu napravi reprezentativan objekat. Čitav projekat je izvanredan. Radovi su u toku. Samim tim je delovalo teško da se ekipa seli, pa smo imali treninge i domaćinstva na Adi u SC Fudbalskog saveza Beograda.”
“Sa druge strane je to donelo i čvrstinu ekipi. Sama ta ideja da se nešto novo pravi, da smo u novom rangu takmičenja nas je obavezala da budemo odgovorniji u radu. Maksimalno dobro smo odradili pripreme, izuzetno sam bio zadovoljan. To se odrazilo naročito u tim uvodnim kolima, gde smo za neke bili iznenađenje, ali mi smo bili svesni kvaliteta. Dobar rad, igrači su maksimalno ispoštovali zahteve u smislu tog nekog profesionalnog odnosa koji ja zahtevam. Ne moram da kažem da nam je to bila otežavajuća okolnost, pogotovo što nam je i uprava obezbedila maksimalne uslove.”
Početak priprema za novu polusezonu je predviđen za januar:
”Znate kako, sad smo sami podigli lestvicu u smislu uspeha i rezultata. U dogovoru sa upravom kluba par igrača koji su imali manju minutažu su slobodni. Dovešćemo nekoliko igrača, ništa spektakularno. To treba da bude mlad igrač, koji će se uklopiti u tim, da uz starosedeoce koji su iz Zone maksimalno korišćeni u Srpskoj ligi, upotpune tim i da daju pozitivan efekat. Pripreme počinju 23. januara, da se okupimo i krenemo u ozbiljne pripreme. Treba da budemo maksimalno spremni i da budemo svima konkurentni.”
Enes Malići je doček Nove godine proveo u krugu porodice. Naravno već sa prvim danima 2023. su krenula i planiranja za pripreme i prolećni deo sezone. Najvažnije za FK Torlak je da je okosnica ekipe i dalje ostala na okupu.
Provereni stručnjak je rođen 25.06.1978. u Prištini. Pre Torlaka predvodio je sa klupe ekipu Prve iskre iz Bariča. Igračku karijeru je završio 2009. godine u Beogradu sa Karaburme. Tamo je i počeo trenersku kao pomoćnik Branku Vojinoviću Blekiju.
Kasnije je sarađivao i sa Nebojšom Radišićem u Beogradu i Grafičaru. Od 2013. godine radi samostalno kao šef struke. Predvodio je Borac iz Ostružnice, Prvu iskru (tri puta), Budućnost Zvečku i Torlak. Borac iz Ostružnice je uveo iz I Beogradske lige u Beogradsku zonu, dok je Prvu iskru i Torlak uspeo da uvede u Srpsku ligu Beograd.

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige beograd