Search
Close this search box.
New Project (17)
VREME ČITANJA: 2 min

Nikola Pejović – najbolji golman jesenjeg dela prvenstva Srpske lige “Zapad”

Nikola Pejović, 21-godišnji golman čačanskog Borca, poneo je epitet najboljeg u prvom delu sezone.
Rođen u Čačku 2001. godine, fudbalsku karijeru započeo je u mlađim kategorijama Zemuna, a potom je igrao i za seniore tog kluba. Takođe branio je i za Rad, odakle je ovog leta došao u Borac. U Prvoj ligi Srbije zabeležio je 22 nastupa.
Ono što je zanimljivo jeste i to da je Pejović zabeležio dva nastupa za mladu reprezentaciju Crne Gore. Jedan od najtalentovanijih i najkvalitetnijih golmana Srpske lige “Zapad”, govorio je za naš portal o ovom priznanju.
Ti si proglašen za najboljeg golmana prvog dela sezone. Šta za tebe to znači i predstavlja u daljoj karijeri?
“Epitet najboljeg uvek prija i naravno da mnogo znači kako svima tako i meni. Nastaviću da radim i treniram još jače kako bih svoj kvalitet podigao na što viši nivo.”
Ima mnogo kriticizma kada su golmani u pitanju. Kako ti gledaš na to do sada i da li ti je u nekim trenucima smetalo?
“Što se tiče kriticizma kada su golmani u pitanju toga je uvek bilo i biće. Mišljenja sam da je to ponekad i preterano prema nekim golmanima. Što se mene tiče, ja imam punu podršku iz svog kluba, kako svih članova stručnog staba, tako i svojih saigrača i to mi puno znači.”
Kako bi ocenio igru sebe i svoje ekipe u jesenjem delu sezone?
“Zadovoljan sam i svojom i igrom svoje ekipe u jesenjem delu sezone. Međutim, jesenji deo sezone smo završili na drugom mestu tako da može još bolje. Kao i sve ekipe u ligi imali smo i mi nekih sitnih oscilacija u igri, ali siguran sam da ćemo dobrim radom, kao i do sada, našu igru podići na viši nivo i na kraju prvenstva slaviti ulazak u viši rang.”
Šta je ono što je izuzetno bitno kod golmana, a gledaoci to ne vide?
“Za golmana je izuzetno bitna njegova mentalna stabilnost i da hrabro podnosi svoje neuspehe, a gledaoci to ne mogu videti na utakmicama.”
Za kraj našeg razgovora reci nam kakve su tvoje ambicije i gde vidiš sebe u narednom periodu?
“U narednom periodu ću nastaviti sa radom i verujem da ću ostvariti neke svoje ciljeve. Moja trenutna ambicija je da sa Borcem uđem u viši rang takmičenja. Borac kao klub i Čačak kao grad zaslužuju mnogo više od toga i nadam se da ćemo u tome uspeti.”

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad