Search
Close this search box.
New Project (41)
VREME ČITANJA: 2 min

Pregled 14. kola Vojvođanske lige “Sever”

Fudbaleri Bratstva 2019 trijumfovali su u derbiju kola i nastavili niz u kom su 14 puta slavili u 14 utakmica i tako se popeli na jesenji tron.
Derbi 14. kola odigran u Čonoplji apsolutno je opravdao očekivanja. Domaćin je imao prednost golom Ševića, ali jesenji prvak je uspeo da neutrališe upornog domaćina preko Makara i Vukovića.
OFK Vrbas je uspeo da se popne na vicešampionsko mesto posle sigurne pobede na Šlajzu. Pobedu domaćima protiv Bajše doneli su Krainović i Klisarić.
U derbiju začelja slavila je Senta. Veliki preokret se desio, Vojvodina je imala prednost golovima Prodanova i kapitena Pelengića, ali na scenu je stupio Celin i het-trikom uspeo da sačuva tri boda.
Obilić je uspeo da trijumfuje u finišu protiv Bačke 1901. Domaćin je vodio golovima Mirkovića i Markovića, ali su gosti preko Đurovića i Anđića uspeli da dođu do izjednačenja, pobedonosni pogodak domaćima donosi Koprivica.
Minimalnom predošću do pobede uspela je da dođe ekipa Radničkog 1905 iz Bajmoka nad ekipom Krila Krajine. Radost domaćina pred krsj prvog dela doneo je Stojanović.
U Novom Žedniku spektakl. Domaći Preporod ugostio je Radnički 1918 iz Ratkova. Gosti su pogocima Božičića i Milojevića imali visoku prednost, u samom finišu domaćin izjednačuje preko Bursaća i Čabrila.
Duel imenjaka iz Turije i Bačkog Petrovca pripao je gostima. Poveo je domaćin preko Jovića, ali Božović i Kanja su doneli pobedu Petrovačkoj Mladosti za poravnanje skora na tabeli.
Nastavili su Gajdobrani sa odličnim partijama na svom terenu. Fenjeraš iz OFK Mladost iz Apatina nije mogao jače da izparira. Račić je doneo prednost, Kolja Jovović izjednačenje gostima, a Andesilić ponovnu prednost i pobedu.

Možda vas zanima

TABELA Vojvođanske lige “Sever”