Search
Close this search box.
New Project (4)
VREME ČITANJA: 3 min

Vršac i Zlatibor otvaraju drugo kolo PLS

Prvo kolo donelo je dosta uzbuđenja i zanimljivosti i nekoliko iznenađenja. Sledi drugo kolo, koje počinje već danas, a snage će odmeriti Vršac i Zlatibor (17:30).
Vršac i Zlatibor su novu sezonu započele jako dobro. Ekipa Vršca se iz Inđije vratila sa celim plenom i osvojena tri boda. Problem banatskog prvoligaša može biti izostanak Pavlova, koji je suspendovan za ovu utakmicu. Takođe, kapiten Lazevski je pod znakom pitanja.
Što se tiče Zlatibora, oni su prošlog vikenda iznenadili Železničar u Pančevu i osvojili prva tri boda. Šef struke Ristanović neće moći da vodi svoju ekipu zbog isključenja na meču u Pančevu. Silno motivisani veruju da mogu doći do nova tri boda.
Tri utakmice se igraju u subotu. Loznica gostuje u Beogradu, ekipi Grafičara. Klub iz Beograda ulazi u ovu utakmicu kao favorit. Predvođeni iskusnim igračima, superligaškog kalibra uz dosta mladih, Marko Neđić će biti na pravim mukama da izabere startnu postavu.
Loznica je u prvom kolu izgubila od Jedinstva, a sada ih očekuje još jedan težak posao. Golman Golović je napustio Loznicu i situacija u klubu nije baš sjajna.
U subotu ćemo takođe gledati i duel dva Radnička. “Majstori” sa Novog Beograda dočekaće imenjaka iz Sremske Mitrovice. Ovo će biti prva utakmica na stadionu Radničkog (NB) posle dužeg vremena. Nakon požara u kojem je stadion izgoreo, sada je renoviran i spreman za utakmice.
Inđija će na svom stadionu dočekati Metalac. Imaće izabranici trenera Dragoljića priliku da dođu do prvih bodova u ovoj sezoni. Metalac je u nadoknadi uspeo da savlada Radnički (NB), a junak ove pobede bio je Vasilije Đurić. Sigurno je da ćemo gledati jednu dobru utakmicu bivših superligaša.
U nedelju još dve utakmice. Na Ubu se očekuje pravi praznik fudbala. Jedinstvo će dočekati beogradski Rad na stadionu “Dragan Džajić”. Ekipa sa Uba je u ovu sezonu ušla sa jasnim ambicijama. Pokušaće da izbore što je moguće bolju poziciju i da u plejofu budu ozbiljni kandidati za gornji deo tabele.
Rad je u prvom kolu poražen od Trayala. Vodili su momci sa Banjice do 69. minuta, ali su nakon toga Kruševljani golovima Krstića i Aleksića odneli sva tri boda. Predvođeni mladim igračima, pokušaće da dođu do prvih bodova u sezoni.
Drugi meč dana igra se u Kruševcu. Silno motivisani “Gumari” dočekuju “Traktoriste”. Pravi derbi susret drugog kola Prve lige Srbije. Trayal je u prvom kolu odneo sva tri boda sa Banjice, dok je ekipa IMT-a ubedljivo slavila protiv RFK-a rezultatom 4:1.
I u ponedeljak se igraju dve utakmice. U Novom Sadu gostuje popularna “Dizelka” iz Pančeva. “Kanarinci” će pokušati da se iskupe za poraz od IMT-a. Neće im biti lako, jer im u goste dolazi jedan od glavnih favorita za plasman u viši rang.
Ekipa Železničara moraće da opravda ulogu favorita u ovoj utakmici i da se posle poraza od Zlatibora brzo vrate u pobednički niz. “Dizelka” ima dosta kvalitetnih igrača, ali se protiv Zlatibora videlo da još uvek nisu u pravoj formi.
Drugo kolo Prve lige Srbije, utakmicom u Užicu, zatvaraju domaća Sloboda i Mačva. Sloboda je dobro startovala. Osvojili su momci sa Đetinje bod u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog, pa u dobrom raspoloženju dočekuju Šapčane. Šef struke Zoran Kostić neće biti na klupi Slobode, a razlog je pozitivan test na koronavirus.
Mačva je takođe osvojila bod u prvom kolu. U jednom izuzetno dobrom i sadržajnom meču protiv Grafičara, ekipa Mačve je delovala jako dobro. Na ovom gostovanju igraće nešto opreznije i mirnijom igrom pokušati da dođu do sva tri boda u Užicu.
Vršac i Zlatibor otvaraju, Sloboda i Mačva zatvaraju drugo kolo PLS. Sasvim je sigurno da ćemo gledati izuzetno zanimljive utakmice. Ostanite uz naš portal i pratite vesti iz srpskog fudbala.
foto: Fk Trayal Kruševac

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE