Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 2 min

Dan kada je ceo Boljevac stao – u goste je došao Partizan

Ne tako davno, 6. septembra 2017. godine, tada Srpkoligaš, Rtanj iz Boljevca ušao je u glavni žreb Kupa Srbije pobedom nad OFK Beogradom. A onda je za fudbalere iz Boljevca došla nagrada kakvu su samo mogli da sanjaju, u šesnaestini finala ovog takmičenja žreb ih je spojio sa braniocem trofeja, Partizanom.

Rtanj Boljevac - Partizan

Tog 10. oktobre iste godine sve oči fudbalske javnosti bile su usmerene ka maloj varošici na istoku Srbije sa ne više od tri i po hiljade stanovnika. Sunčan dan, bez vetra, idealni uslovi za igru. Na stadionu u Boljevcu na tribinama više od pet hiljada ljudi, dok celokupna opština broji dvanaest hiljada.
Miroslav Djukić, trener Partizana, izveo je na teren stadiona u Boljevcu promešan ali ipak jak sastav: Jovičić – Nemanja R. Miletić, Ostojić (od 88. minuta Svetozar Marković), Milan Mitrović, Nemanja G. Mitrović, Jevtović, Everton, Djuričković, Suma, Solomon (od 60. minuta Saša Ilić), Tavamba (od 73. minuta Ožegović).
Boje Rtnja branili su: Milošević – Djoković, Nikolić, Cokić, Trifunov, Golubović, Cvetković, Andjelović, Milunović, Čaurević, Ramadani.
Utakmica je završena pobedom gostiju iz Beograda rezultatom 0:3. Strelci za Partizan bili su: Tavamba u 35. minutu, Jevtović iz penala u 69. i Ognjen Ožegović u 86. minutu.
Tog dana u Boljevcu škole nisu radile, zaposleni su odsustvovali sa posla, pravi praznik fudbala.

Rtanj Boljevac - Partizan

Danas je, medjutim, drugačija situacija. Rtanj je u ovoj sezoni u petom rangu takmičenja, u Zaječarskoj okružnoj ligi. Fudbalerima ovog kluba želimo da se što pre vrate u društvo Srpkoligaša. A onda, možda Partizan ponovo ili Crvena zvezda budu gosti ove malo varošice, školarci će se tome sigurno radovati.

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok