Search
Close this search box.
Srpske lige Zapad
VREME ČITANJA: 3 min

Alija Izberović, najbolji igrač 24. kola Srpske lige “Zapad”

Alija Izberović, defanzivac Borca iz Čačka, proglašen je za najboljeg igrača 24. kola Srpske lige “Zapad”.
Izberović je rođen u Novom Pazaru. Seniorsku karijeru započeo je u ekipi Jošanice, odakle je prešao u Mokru Goru iz Zubinog Potoka. U ekipi sa Severa Kosova, Izberović je pokazivao odlične partije. Kasnije odatle prelazi u ekipu Tutina.
Svojim dobrim partijama, privukao je i pažnju nekih prvoligaša. Posle jedne odigrane polusezone u dresu Tutina, prelazi u ekipu Inđije. U Inđiji se nije baš najbolje snašao, pa se ubrzo vratio u treći rang takmičenja, opet obukavši dres Mokre Gore.
I tu se Izberović zadržao pola godine, odakle prelazi u Tutin, igravši za njih naredne dve godine. Posle dve godine Tutin i Izberović su se rastali, a Izberović prelazi u Borac. Kao najbolji igrač 24. kola Srpske lige “Zapad”, Alija Izberović je govorio za naš portal.

Srpske lige Zapad

Alija je na početku imao reči hvale za naš portal, na čemu mu se srdačno zahvaljujemo.
“Pre svega želim da se zahvalim što ste me pozvali za intervju. Mislim da je jako dobra stvar koju radite. Posvećujete pažnju Srpskim ligama gde svakako ima mnogo mladih i kvalitetnih igrača.”
Od strane naših Instagram pratioca, verne publike Srpske lige “Zapad”, proglašen si za najboljeg igrača 24. kola. Šta za tebe to predstavlja i koliko ti znači?
“Svakako da znači puno ta nagrada za najboljeg igrača kola, jer liga nije ni malo laka. I drago mi je da je to baš u ovom kolu kada smo igrali derbi protiv sjajne ekipe Jedinstva.”
Reklo bi se da je Borac izgubio šasne za plasman u viši rang, međutim matematički je još uvek sve moguće. Koliko si zadovoljan učinkom svog tima u dosadašnjem delu prvenstva i šta očekuješ od sebe i svoje ekipe do kraja tekuće sezone?
“Pa eto svi smo se nadali da cemo biti do samog kraja u toj nekoj trci za Prvu ligu. Nažalost desilo se na par utakmica da je rezultat izostao iako smo igrali dobro. Zaostajemo devet bodova, i biće teško da se domognemo prvog mesta. Ali to je fudbal, idemo dalje, naravno da nećemo odustati do samog kraja. Igraćemo svaku utakmicu da pobedimo.
Kada igrate u klubu kao što je Borac morate da budete svesni da u svakoj utakmici idete na pobedu. Takođe i da dajete sve od sebe da ostvarite maksimalan učinak. Očekujem do kraja, pre svega dobre igre cele ekipe i nadam se da rezultat neće izostati.”
Očekuje vas gostovanje u Rabrovu, šta očekuješ od tog meča?
“U Rabrovu pre svega očekujemo jednu tešku utakmicu. Kao što znamo da u ovoj ligi i nema lakih utakmica, očekujemo jednog protivnika koji će se braniti. Silno motivisan kao i svaka ekipa koja igra protiv nas. Naravno pripremamo se za tu utakmicu, i idemo tamo da uzmemo tri boda.”
Koje su neke tvoje fudbalske ambicije u narednom periodu?
“Pa eto za sad trenuto moj fokus je na Borcu i na utakmice koje nas očekuju do kraja. Ja sam jedan od igrača koji jako dugo igra ovu ligu. Naravno da bih voleo da napredujem i da ponovo zaigram u većem rangu ako se ukaže prilika. Videćemo u narednom prelaznom roku kako će se odvijati situacija. Za sada razmišljam da izvučem maksimum iz sebe na svakoj utakmici, a rezultat truda će svakako doći.”
Ako i vi želite da u narednom kolu glasate za najboljeg igrača, zapratite naš Instagram profil msportsrbija.

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 3 min

Alija Izberović, najbolji igrač 24. kola Srpske lige “Zapad”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE