Search
Close this search box.
Srpske lige Zapad
VREME ČITANJA: 2 min

Najava 25. kola Srpske lige “Zapad”

Predstojećeg vikenda očekuje nas 25. kolo Srpske lige “Zapad”. Imaćemo prilike da vidimo par izuzetno zanimljivih utakmica. Sloboda nastavlja poteru za liderom iz Požege, dok će i u borbi za opstanak biti interesantno.
Ekipa Sloge iz Požege gostovaće u Kraljevu domaćoj Slogi. Posle šokantnog poraza od Smedereva, lider sada ima prednost od samo dva boda u odnosu na drugoplasiranu Slobodu. Kiks u svakom narednom meču i neosvojena tri boda, uz pobedu Užičana, značilo bi da Sloboda preuzima prvo mesto. Iz tog razloga, gosti iz Požege imaju imperativ pobede i samo to dolazi u obzir.
Sa druge strane domaćini iz Kraljeva se opet nalaze u zoni ispadanja. Novi šef struke Žarko Jovanović, imaće jako težak posao da obezbedi opstanak u Srpskoj ligi. Međutim, domaći nemaju šta da kalkulišu i sigurno je da ćemo gledati jedan jako uzbudljiv duel.
Drugoplasirana Sloboda će na svom stadionu, u večernjem terminu (19:00) dočekati Takovo. Kao što smo već napomenuli, Sloboda sada zaostaje samo dva boda za prvoplasiranom Slogom. Momci sa Đetinje moraju da nastave sa dobrim igrama, kako bi eventualni kiks Sloge iskoristili i popeli se na prvo mesto.
Gosti, ekipa Takova će sigurno i sledeće sezone igrati Srpsku lige. Takovčani u svaku utakmicu sada ulaze rasterećeno. I ove sezone su se pokazali kao vrlo nezgodna ekipa u svakoj utakmici. I ovde možemo očekivati interesantan deul, pogotovo ako domaćini ne otvore utakmicu na pravi način.
Ekipa Jedinstva će na svom stadionu ugostiti Trepču. Posle poraza u Čačku, od ekipe Borca, Ubljani sada zaostaju pet bodova za liderom. Sve je manje šansi da se domognu prvog mesta i plasmanu u viši rang. Iako je to delovalo kao sasvim realna opcija, do poraza u Čačku. Sigurno je da izabranici trenera Miloša Obradovića neće odustati. Matematički je još uvek sve moguće i ostaje nam da vidimo.
Gosti iz Kosovske Mitrovice su u prošlom kolu zabeležili prve bodove u prolećnom delu sezone. Mitrovčani su zaista igrali dobro u nekim utakmica, ali je jednostvano falilo sreće. Da su utakmice u Raškoj, protiv Sušice i u Arilju, protiv Budućnosti bile dobijene, možda bi se sada pričalo o opstanku. Kako se to nije desilo, Trepča će od sledeće sezone igrati Zonu, ali će i svima biti nezgodan rival.
Zanimljiva utakmica očekuje se i u Arilju. Direktan duel u borbi za opstanak između domaće Budućnosti i Kragujevačke Sušice. Domaćini se nalaze u boljoj formi. Imaju tri pobede u poslednja pet duela. Gosti iz Kragujevca iz poslednje pet utakmice, imaju osvojena samo četiri boda. Poraz bi, za bilo koju ekipu, ovde mogao značiti i igranje Zone sledeće sezone. Pravi mali derbi 25. kola Srpske lige “Zapad”.
Sve parove 25. kola Srpske lige “Zapad”, možete pogledati ovde:

Srpske lige Zapad

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE

VREME ČITANJA: 2 min

Najava 25. kola Srpske lige “Zapad”

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE