Search
Close this search box.
722461_eb264d68-3672-4fc5-ad9b-bc0bbc79fc62_f
VREME ČITANJA: 2 min

OPŠTINSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Rezultatska klackalica pripala je domaćinu!

Sedam golova su navijači imali prilike da vide, i dva preokreta.

U okviru 10. kola Nišavske okružne lige ekipa Naisusa iz Rožine ugostila je sastav Rada iz Merošine. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa četvrte pozicije i 19 osvojenih bodova, dok su gosti bili na pretposlednjem mestu sa samo pet bodova. 

Opštinski derbi opravdao je očekivanja svih prisutnih navijača. Domaći sastav je bolje ušao na teren i prvi je stigao do prednosti. Posle lepe kombinacije i prodora po boku, Mladen Denić postiže gol za 1:0.

Nakon toga domaćin je imao par izglednih prilika, ali je goste spasio golman Mitić u tim situacijama. Bude se fudbaleri Rada, kreću sa boljom igrom i stižu do izjednačenja u 22. minutu. Jovanović je dubinsku loptu spustio do mladog Ilije Ilića, koji trese mrežu Naisusa, 1:1.

Pritisak gostujućih fudbalera je nastavljen nakon gola, što je dovelo do novog i potpunog preokreta. Ukradnu lopto Punoševac šalje u kazneni prostor, tamo natrčava Uroš Jovanović i iz prve šalje loptu u gol, 1:2. Par minuta kasnije stopostotna šansa za goste, ali bez pogotka.

Republika
Detalj sa meča

Vratio se domaćin pred sam odlazak na odmor u meč. Centaršut sa leve strane iskoristio je Miloš Stanković, 2:2. Par minuta kasnije Aleksandar Pešić trese mrežu Rada, Naisus ponovo vodi, 3:2.

I drugi deo meča protekao je u otvorenoj, napadačkoj igri sa obe strane terena, uz dosta trčanja. Ređaju se šanse na obe strane. 

Domaćin povećava prednost u 78. minutu kada je Pešić svoj solo prodor završio drugim golom za njega na ovoj utakmici, 4:2.

U samom finišu meča grešku odbrane domaćih kaznio je Darko Mitić za ispostaviće se konačnih 4:3. 

Naisus (Rožina) – Rad (Merošina) 4:3 (3:2)

Naisus: Savić, Denić, Veljković, Momičilović, Tasić, D. Milenković, M. Milenković (od 46′ Mirić), Pešić (od 84′ Jovanović), Stanković (od 84′ Dinić), Pešić, Kostić (od 46′ Stojanović)

Rad: Mitić, Nikolić, Alić, Todorović, Vučković, Kostadinović, Mitić, Ilić, Punoševac, Jovanović, Ibrić 

U sledećem kolu Rad dočekuje Bukovik (Ražanj), dok sastav iz Rožine gostuje OFK Napretku iz Aleksinca.

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE