Search
Close this search box.
718756_463298444-1001732761754116-1616086825178363906-n_f
VREME ČITANJA: 2 min

DERBI NA VISINI ZADATKA: Gosti su igrali čak 70 minuta sa igračem manje, ali su borbom opravdali očekivanja! (FOTO GALERIJA)

Ceo plen ostaje Graničaru.

U okviru osmog kola Međuopštinske lige Srem (grupa Istok) ekipa Graničara iz Obreža ugostila je sastav Kamenog iz Ašanje. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije i 18 osvojenih bodova, dok su gosti sa tri boda manje bili na trećem mestu u ligi. 

Derbi kola počeo je jako tvrdo, velika borba se vodila po celom terenu pa je bilo i dosta posla za glavnog sudiju, Nikolu Đurića. U uvodnih 20-tak minuta ravnopravna borba dva kvalitetna sastava, međutim lošta rekacija Branka Balabana dovela je do toga da gosti ostanu sa deset igrača u polju. Balaban je u osmom dobio prvi, dok je 17 minuta kasnije dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Nakon toga do odlaska na odmor posed je bio za nijansu na strani domaćina, ali fudbaleri Graničara nisu uspeli da stignu do vodećeg pogotka. Gosti i pored toga što su bili brojčano u deficitu, pokazali su odličnu volju i želju, što ih je činilo ravnopravnim protivnikom.

Za vreme pauze u redovima domaćina izvršene su dve izmene, dok su gosti uveli jednog svežeg igrača sa klupe.

I tokom drugog poluvremena viđena je jako dobra partija od strane igrača oba tima, gosti su znali da iz brze tranzicije stvaraju probleme domaćinu. Trenutak odluke odigrao se u 84. minutu kada je Miloš Mihajlović pogodio za ispostaviće se konačnih 1:0 u korist tima iz Obreža.

Graničar (Obrež) – Kameni (Ašanja) 1:0 (0:0)

Graničar: Kosanović, Knežević (od 46′ Zakić), Ivanović (od 65′ Alijagić), Nikolić, Ruljić, Milutinović (od 46′ Krejić), Praljić, Dragojević (od 65′ Dražić), Mihajlović, Rauković (od 90′ Čubrilo), Šuljagić

Kameni: Šljukić, Vujčić, Radovanović, Vesić, Đuran (od 79′ Kovačević), Džanović, Zeković (od 70′ Vasić), Veljančić (od 46′ Pilipović), Maričić, Balaban, Jovanović 

Da je derbi opravdao očekivanja kako igrača, tako i navijača govori i podatak da je sudija Đurić pokazao čak devet žutih i jedan crveni karton. I pored velikog broja opomena, sve je proteklo u fer i korektnoj igri, domaćin je odlično ugostio tim iz Ašanje, i niko ne sumnja da će sledeće polusezone istom merom uzvratiti sastav Kamenog.

Tim iz Obreža se ovim trijumfom zadržao na liderskoj poziciji i sada i dalje “beži” dva boda prvog pratiocu, Hajduku 1932 (Šimanovci). 

Izvor: republika.rs

Možda vas zanima

TABELA PRVE LIGE