Search
Close this search box.
VREME ČITANJA: 1 min

Srpska liga Istok: „Dunav“ zabeležio novu pobedu

Ovog vikenda odigrane su utakmice šestog kola Srpske lige Istok. Prahovski  „Dunav“ zabeležio četvrtu prvenstvenu pobedu.

Fudbaleri „Dunava“ savladali su na svom terenu minimalnim rezultatom od 1:0 ekipu kruševačkog „Jedinstva 1936“, čime su ostvarili svoju četvrtu prvenstvenu pobedu, što ih je, uz jedan poraz i jedan remi, što ih je podiglo na drugo mesto na tabeli sa 13 bodova, koliko ima i prvoplasirano SU „Dinamo Jug“ iz Vranja.

Strelac jedinog gola za „Dunav“ bio je Mladen Jezdić u 39. minutu. Novu šansu, tim iz Prahova ima i u nedelju 22. septembra kada putuje u Paraćin na duel ekipi SFS „Borac“, koji je sa pet bodova na 12. mestu tabele. Utakmica se igra od 11 časova.

Zaječarski „Timok 1919“ i kladovski „Đerdap“ podelili su su bodove igrajući 1:1. Prvi je u 43. minutu za goste iz Kladova poveo Pavle Ognjenović, a domaćini su u 65. minutu izjednačili zahvaljujučiu Ognjenu Novčiću koji je uspešno izveo penal.

U narednom kolu „Đerdap“, trenutno pretposlednji sa tri boda, ugostiće u subotu 21. septembra prvoplasirani „Dinamo Jug“, a dan ranije će Zaječarci, trenutno četvrti na tabeli sa 11 bodova, otputovati u Trstenik gde igraju protiv FK „Trstenik PPT“. Obe utakmice se igraju od 15.30 sati.

Izvor: ngportal.rs

Možda vas zanima

TABELA srpske lige istok