Search
Close this search box.
loznica-buducnost-krusik-1-stanojevic-14-9-24-konacno-radost
VREME ČITANJA: 2 min

FUDBAL: SRPSKA LIGA „ZAPAD“ – Stanojević za tri boda

Darko Stanojević doneo prvu pobedu

Fudbaleri Loznice savladali su danas na stadionu „Lagator“ Budućnost Krušik iz Valjeva sa 1:0. Posle tri remija i poraza Lozničani su uspeli da pobede neugodnog rivala i tako prekinu post kada su pobede u pitanju. Igrao je domaći tim veoma borbeno, stvorio još nekoliko dobrih prilika i zasluženo osvojio tri boda.

Igrao se 14. minut kada je na odbijenu loptu u šesnaestercu gostiju naleteo Darko Stanojević i sa četiri, pet metara poslao je u mrežu Budućnosti. Bila je to velika radost domaćeg tima. Dva minuta kasnije šansa za goste – Panić je šutirao sa desetak metara, a golman Mitrović sjajno intervenisao. U 19. minutu sudija Strahinja Jovanović iz Čačka propustio je priliku da dosudi jedanaesterac za Loznicu kada je Stanojević oboren u šesnaestercu gostiju.

Miloje Jelenić (u zelenom)

Lepu priliku imao je Jelenić u 27. minutu, ali njegov šut zaustavio je golman Milinković. U 30. minutu odličnu priliku imao je Obadović koji sa tri-četiri metra šutira pravo u golmana Budućnosti. Do kraja prvog poluvremena Mitrović je još jednom sjajno intervenisao i sprečio goste da poravnaju rezultat.

Velika borba vodila se i u nastavku utakmice. Igralo se, uglavnom između dva šesnaesterca, a fudbaleri iz Valjeva su u više navrata grubim prekršajima zaustavljali Lozničane. U 54. minutu jedan igrač gostiju igrao je rukom u svom šesnaestercu i bio je to očigledan jedanaesterac, ali Jovanović je pokazao da se igra nastavi. Utisak je da je domaći tim u ovoj situaciji drastično oštećen. Na kraju vredna pobeda protiv veoma dobre ekipe Budućnost Krušika.

– Naš rivalitet dugo traje i nije bilo lako stići do pobede. Uvek su ove utakmice bile teške i neizvesne. Uspeli smo da pobedimo posle četiri utakmice, ali realno, u sve četiri smo bili bolji, nažalost, izostao je rezltat. Momci su shvatili ozbiljnost situacije i drago mi je da su uspeli da dođu do izuzetno vredne pobede. Dosta je novih igrača u ovom timu i teško ih je uklopiti da igraju kao da su duži period zajedno. Uspevamo polako i tim napreduje, što je najvažnije – zadovoljan je Duško Obadović, trener Lozničana.

Siguran – Vuk Mitrović, golman Loznice

U subotu Loznicu očekuje duel sa Mladim radnikom u Požarevcu.

– Nema slabih ekipa u ovom rangu. Sve su to klubovi sa tradicijom i uvek je problem igrati sa Požarevljanima, pogotovo na njihovom terenu. Učinićemo sve da nastavimo da igramo dobro i nadam se povoljnom rezultatu – poručuje Obadović.

V. St.

Izvor: loznickenovosti.com

Možda vas zanima

TABELA srpske lige zapad