Search
Close this search box.
BORAC-SAJKAS
VREME ČITANJA: 4 min

BRANISLAV RIS NA ČELU BORCA

POSLE OSTAVKI IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO SRPSKOLIGAŠA IZ ŠAJKAŠA

Na Izbornoj skupštini srpskoligaš iz Šajkaša dobio je novo rukovodstvo. Za predsednika Upravnog odbora Borca izabran je Branislav Ris, 19 godina bio je u crveno – crnom dresu i više od decenije.

Oprostio se od igre 2019, kad se Borac plasirao na vojvođanski „Jug“. U vođstvu kluba su i njegov blizanac
Dragan, Sretko Veselinović, nekadašnji sportski direktor, kad je klub postao srpskoligaš, Slobodan Hrkalović,
Simo Krndija, Jovan Ćulum i Mile Kovačević, jedini iz prethodnog saziva. Za predsednika Skupštine izabran je Dušan Đurić.

Izbor novog vođstva imao je uvertiru nedelju dana ranije. Trener Nebojša Filipović bio je zakazao prozivku za 3.
jul i javljeno mu je da je odloži i četiri dana kasnije održana je Skupština, na kojoj su predsednik Mladen Đurić i članovi UO, podneli ostavke. Više od decenije uspešno su vodili Borac, pre tri godine plasmanom u „Vojvodinu“ ispisali istoriju. Imali su dve sjajne uvodne sezone, a u prošloj se, u poslednjem kolu, izborili za opstanak. Posle šampionata igrači su bili isplaćeni do kraja i očekivao se boljitak u novoj trci.

Posle nedelju dana od prve, sazvana je druga Skupština na kojoj je izabran novi upravljački tim, sa Risom na čelu.

– Bio sam sprečen da prisustvujem Skupštini kad su podnete ostavke i kad sam saznao za odluke, nije mi bilo svejedno. Veselinović, moj brat i nekoliko veterana kluba, nismo želeli da se stavi ključ u bravu. Sazvali smo Skupštinu, izabrali članove UO i krenuli u borbu koja traje svaki dan – rekao je Branislav Ris.

Prvi trening održan je u ponedeljak i slika nije bila povoljna.

– Bilo ih je 15 na okupu, zatekli smo petoricu igrača iz prošlog prvenstva. Neki su, saznavši za ostavke, mislili da se klub neće takmičiti i otišli su u druge sredine. Znamo da će biti teško, ali pokušaćemo da ih vratimo. Što se novajlija tiče, obavili smo, za nekoliko dana, veliki broj razgovora. Prvo ćemo videti ko ostaje iz ranijeg pogona i širom smo otvorili vrata da dođemo do selekcije. Imamo obećanja i očekujemo pomoć od lokalne samouprave.

Novi čelnik crveno – crnih naglašava da će klub nastaviti u srpskoligaškog društvu i ističe primarne zadatke.

– Borac ostaje u Srpskoj ligi i neće se ugasiti. To je bio prioritet. Sad je važno formiranje tima i sve ostalo što se tiče takmičenja. Verujemo da će trener Nebojša Filipović ostati i po svaku cenu pokušaćemo da ga zadržimo. O drugom i ne mislimo – rekao je Ris.

Sretko Veselinović u ranijem periodu mnogo je doprineo uspešnim rezultatima i istakao je da broj članova UO nije „zakovan“, da hoće da kooptiraju privrednike i sve koji su voljni da pomognu klubu, da bi prevazišao trenutne probleme. Kao i Ris, očekuje pomoć i podršku lokalne samouprave i svi su na zadatku stvaranja igračkog pogona.

– Prihvatili smo se obaveza samo da bi Borac opstao, da nastavi u „Vojvodini“ i da naredne godine obeleži vek postojanja, kako dolikuje kolektivu velike i bogate tradicije. Sve se desilo nenadano, kad je trebalo da počnu pripreme i zbog toga je teško. Drugi su uveliko u trenažnom procesu i formiranju ekipa i maksimalno smo angažovani da se izborimo sa problemima – kaže Veselinović.

Tedić, Paroški i Petrović su u Radničkom, Pavlović u Bečeju 1918, Gojković u Veterniku, Mirković je odlučio da
završi karijeru…

C. B.

FILIPOVIĆ ZATEČEN

Treneru Nebojša Filipoviću najmanje je do razgovora. Prošlo prvenstvo je počeo i posle dva kola, napustio klupu, nasledio ga je Živan Jelin u narednih pet, a potom je došao Dušan Podgorelec za sledećih 12 mečeva. Filipović se, ipak, vratio i vodio ekipu koja je završila na desetom mestu sa 39 bodova.
Šajkašani su prvi test zakazali za subotu protiv novobanovačkog Omladinca,a posle ostavki članova bivšeg vođstva kluba, pozvao je kolege da otkaže provere.
– Zatečen sam i teško je poverovati da se, posle svega što smo razgovarali i planirali, dogodi ovako nešto. Drugi
dan posle Skupštine, na kojoj su podnete ostavke, pozvao me Veselinović, kasno uveče i rekao da ne idem, da ostanem u klubu i daće se izabrati novo rukovodstvo. Zvali su me igrači i pitali šta se dešava i kad ćemo početi sa treninzima. Planirali smo trećeg, a počeli smo 15. jula, mnogo zakasnili u odnosu
na druge – kaže Filipović.

Izvor: http://www.zurnal.rs

Možda vas zanima

TABELA Srpske lige vojvodina

VREME ČITANJA: 4 min

BRANISLAV RIS NA ČELU BORCA

Možda vas zanima

TABELA srpske lige vojvodina